Remedii pentru combaterea calculilor biliari

398
Remedii pentru combaterea calculilor biliari - calculi11-1637932969.jpg

Articole de la același autor

Dacă nu ştiaţi, calculii biliari sunt nişte depuneri dure care se formează în vezica biliară, din cauza acumulării de colesterol sau a excesului de bilirubină. De fiecare dată, tratamentul pentru această afecțiune variază în funcție de cauza și severitatea sa. Prin urmare, înainte de a încerca să o țineţi sub control cu remedii naturale, este important să vă prezentaţi la medic pentru a obține un diagnostic precis. Dacă este un caz ușor, remediile naturale pot funcționa. În primul rând, acestea ajută la ameliorarea durerii, a greții și a altor simptome ale acestei afecțiuni. De asemenea, ajută la dizolvarea pietrelor, facilitând eliminarea lor.

Calculii biliari sunt formați adesea în urma unei acumulări excesive de colesterol sau bilirubină. Potrivit dr. Simona Ciucur, în ambele cazuri, se formează depuneri dure care pot obstrucționa căile biliare, împiedicând, astfel, fluxul adecvat al bilei. Cu toate că tratamentul medical se bazează pe utilizarea unor medicamente și schimbarea dietei, este posibil să aveţi nevoie și de o intervenție chirurgicală. Totuşi, produsele naturale sunt utilizate, şi ele, pentru a ajuta la combaterea calculilor biliari.

De exemplu, nu există studii științifice concludente privind eficacitatea sucului de mere în tratarea calculilor biliari. În ciuda acestui fapt, unele dovezi sugerează faptul că sucul de mere poate contribui la tratarea acestei afecțiuni. Deci, pentru a combate calculii biliari, se recomandă consumul zilnic a unui litru de suc de mere proaspăt, timp de o săptămână. Datorită conținutului său ridicat de pectină, un tip de fibră solubilă în apă, sucul de pere poate ajuta, de asemenea, la prevenirea formării calculilor biliari. În plus, ajută la reducerea concentrațiilor de colesterol, ceea ce contribuie la dizolvarea calculilor biliari. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8228 secunde