Remedii pentru ameliorarea crampelor menstruale

410
Remedii pentru ameliorarea crampelor menstruale - remedii22-1634305576.jpg

Articole de la același autor

Foarte multe femei se confruntă cu această problemă în fiecare lună. Crampele menstruale presupun o senzaţie de durere în partea inferioară a abdomenului şi au la bază contracţiile uterine cauzate de detaşarea ovulului matur. Această durere este similară cu cea experimentată în timpul naşterii. Următoarele remedii pot ameliora, însă, crampele menstruale, dar şi disconfortul cauzat de probleme ca endometrioza, fibroza uterină şi boala inflamatorie pelvină. Am inclus scorţişoara pe această listă de remedii naturiste care pot ameliora crampele menstruale datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare incredibile.

Iată cum o poţi folosi: luaţi două beţişoare de scorţişoară şi fierbeţi-le în 3,7 litri de apă. Opriţi focul de îndată ce apa începe să dea în clocot şi lasaţi să infuzeze timp de cinci minute. Beţi cel puţin două căni de infuzie în fiecare zi, neapărat caldă. Apoi, susţin specialiştii de la dozadesanatate.ro, scorţişoara este un condiment care poate fi inclus în numeroase băuturi. De pildă, o puteţi adăuga în lapte, ciocolată caldă sau chiar cidru de mere, ea ajutându-vă, de asemenea, în astfel de perioade.

Iarba de lămâie prezintă multe denumiri alternative. Aceasta este cunoscută şi ca lemongrass, citronella, Cymbopogon nardus sau verbina de India. Motivul pentru care o puteţi folosi ca să amelioraţi crampele menstruale este efectul său sedativ. Cel mai bun mod de a administra acest ingredient este sub formă de infuzie, de până la trei ori pe zi. Beţi infuzia cu iarbă de lămâie înainte de culcare pentru a vă bucura de un somn odihnitor. Efectul relaxant al acestei plante vă va calma şi, totodată, va ameliora durerea menstruală. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Decembrie 2014
Stire din Sănătate : Vrei să slăbești? Iată o nouă rețetă
Pagina a fost generata in 3.1462 secunde