Remedii naturiste pentru picioare umflate pe timpul verii

558
Remedii naturiste  pentru picioare umflate pe timpul verii - gingkobiloba-1369406235.jpg

Articole de la același autor

Vara, când mercurul din termometre crește până la temperaturi insuportabile, picioarele tale se pot umfla din cauza vaselor de sânge care se dilată, îngreunând astfel circulația. Astfel, nu mai poți purta nici un fel de încălțăminte, gambele te dor, trebuie să stai mereu jos, iar treburile devin, în general, un calvar. Poți scăpa însă de retenția de apă din corp cu ajutorul remediilor naturiste!

"Pentru pacienții care suferă din cauza circulației deficitare în zona membrelor este recomandat Ginkgo Biloba, care este o importantă plantă medicinală folosită de mii de ani în China. Aceasta îmbunătățește circulația sângelui, ceea ce înseamnă că apa nu mai este reținută în cantități atât de mari în picioare și tălpi. Acest remediu se poate cumpăra din farmacii sub formă de comprimate care nu agresează stomacul, deci care pot fi luate chiar și de cei care suferă de afecțiuni gastrice", explică dr. Mirela Stângaciu, medic cu competențe în acupunctură și apiterapie. Un alt remediu pentru picioarele umflate este sarea grunjoasă.

După ce te întorci acasă din oraș, pune puțină apă caldă într-un lighean, în care să adaugi o mână de sare grunjoasă și 150 de mililitri de oțet de mere.  Relaxează-ți picioarele pentru 15 minute, apoi înfășoară-le într-un prosop și ridică-le mai sus decât nivelul capului. Se reface astfel circulația periferică, iar tu nu vei mai resimți problemele. Pentru o mai bună circulație a sângelui poți face o pastă medicinală, numită cata-plasmă, din castane și frunze de castan. Pe lângă acestea, care pot fi necoapte și cu coajă, mai ai nevoie de frunze de zmeură, de coacăze, câteva frunze de dud și de salcie, precum și de aloe. Într-un litru de apă, adaugă câte o linguriță din fiecare plantă și lasă la macerat până a doua zi dimineață. Folosește lichidul astfel obținut, cât și plantele și unge-te pe toate zonele inflamate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Acupunctura, terapia lui Ying și Yang
Marţi, 03 Aprilie 2012
Stire din Sănătate : Cum putem trata picioarele umflate
Pagina a fost generata in 0.6168 secunde