Remedii naturiste pentru infecțiile urechilor

823
Remedii naturiste pentru infecțiile urechilor - 1537a04f5fac15dd879894a10d361cf9.jpg

Articole de la același autor

Vara, urechile noastre fac cunoștință cu apa de piscină, cu apa de mare. Pentru a nu le afecta și a nu ne produce suferință este bine să avem mare grijă de ele. Infecțiile la urechi sunt destul de frecvente în acest sezon și pot fi foarte supărătoare.

Infecția urechii medii sau otita medie este o inflamație sau infecție a urechii medii. Infecția începe adesea când o răceală cauzează o umflare și o închidere a tubului de legătură dintre urechea medie și gât, numit Trompa lui Eustache. Lichidul, în mod normal, curge, însă, în caz de răceală, se acumulează în urechea medie. Bacteriile și virusurile se dezvoltă în urechea medie și cauzează infecția urechii. Acest lucru se poate întâmpla mai ales vara, dacă nu se ștergem bine urechile după ce ne-am scăldat în mare sau ne-am răcorit în piscină.
Simptomele sunt destul de evidente: durere la ureche, de la o durere medie până la una severă, febră, secreție care se scurge din ureche. Semnele acumulării de secreție includ senzații de pocnete, țiuituri, senzația de plenitudine sau de presiune în ureche.
În cazuri severe, cantitatea prea mare de secreții acumulate la nivelul urechii medii crește presiunea pe timpan până când acesta se rupe, permițând scurgerea secrețiilor. Când se întâmplă acest lucru, febra și durerea dispar și infecția se vindecă. Ruptura timpanului se vindecă în câteva săptămâni de la sine. Câteodată, complicații, cum ar fi otita medie cronică supurată (infecție a urechii cu secreție cronică), pot apărea după infecții repetate ale urechii.

Comprese pentru calmare
Infecțiile urechii medii pot fi diagnosticate, în mod obișnuit, pe baza istoricului medical, examenului fizic și examinării urechii.
În cazul unei infecții a urechii medii, timpanul poate fi examinat prin otoscopul. Tratamentul se face la domiciliu și constă, în general, în medicamente pentru ameliorarea simptomelor. În unele cazuri, este necesar și tratamentul cu antibiotice.
Așadar, primul pas este oprirea durerii, iar acest lucru se poate face cu ajutorul medicamentelor antiinflamatorii și aplicații la nivelul urechii. Ajută compresele calde aplicate pe ureche sau tampoane de vată calde introduse în conductul auditiv. Nu se fac aplicații de tampoane de vată calde introduse în conductul auditiv pe perioada somnului deoarece există pericolul apariției arsurilor. Se pot folosi și picăturile speciale din farmacii, însă, în cazul copiilor, este bine ca acest lucru să se facă la recomandarea medicului.

Uleiul de usturoi tratează urechile bolnave
Uleiul de usturoi este un remediu minunat pentru infecțiile urechii, care face sa dispară durerea și ajută la tratarea infecției. De asemenea, se pot pune în urechea bolnavă 7-8 picături de tinctură de echinaceea o dată pe zi. Ajută și tratamentul cu unguent de propolis, care se poate face de două ori pe zi cu un bețișor de ureche, uns în prealabil cu unguent de propolis. De asemenea, se poate stoarce o jumătate de lămâie și să îmbibăm un tampon de vată cu zeamă, după care să îl introducem în ureche.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.8395 secunde