Remedii naturale pentru a scăpa de mahmureală

Marţi, 01 Mai 2012
565
Minivacanța de 1 Mai s-a încheiat, petrecerile s-au terminat, iar majoritatea celor care au abuzat de consumul de alcool zilele trecute, cel mai probabil s-au trezit în această dimineață cu o durere insuportabilă de cap. Medicii susțin în permanență că alcoolul trebuie consumat cu moderație, mai ales în momentele de sărbătoare, când și excesul alimentar ne aduce probleme de sănătate. Consecințele consumului excesiv de alcool este mahmureala, iar manifestările ei specifice sunt durerile de cap, greața, amețelile, sensibilitatea la lumină și sunet, durerile musculare și iritabilitatea.

Pentru cei care au ignorat sfaturile doctorilor și au întrecut măsura, de 1 Mai, cu băuturile alcoolice, avem câteva sfaturi utile. Consumul de alcool accelerează eliminarea fluidelor din organism, împreună cu o cantitate mare de potasiu, iar pentru a reechilibra nivelul de potasiu, sunt recomandate bananele. Pe de altă parte, ghimbirul este folosit pentru tratarea grețurilor, iar ceaiul de ghimbir face minuni în cazul mahmurelii. O altă recomandare ar fi un amestec din miere, lămâi și apă caldă, care are calitatea de a reface fluidele pierdute din organism. Totodată, sucul de portocale sau mere va contribui la creșterea nivelului de zahăr din sânge și va diminua starea de mahmureală. Deshidratarea determină cele mai multe dintre simptome, așa că sunt recomandate cel puțin opt pahare de apă plată pe zi pentru recuperare. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2238 secunde