Remedii eficiente pentru ameliorarea tusei

255
Remedii eficiente pentru ameliorarea tusei - remediipentrutusejpg2-1632668975.jpg

Articole de la același autor

Tusea este un act reflex declanșat de iritația mucoasei căilor respiratorii. De foarte multe ori, joacă un rol util și nu este un simptom care trebuie neapărat tratat, dar asta depinde de cauza care o declanșează. De exemplu, în sezonul rece, gripele și răcelile sunt principalele motive responsabile și de tuse. Febra mare (39-40 de grade C) și tusea seacă, care poate persistă și câteva săptămâni, sunt semne care indică faptul că la mijloc este gripa. În răceli, în schimb, durata acceselor de tuse este mult mai scurtă.

Medicii spun că unul dintre cele mai eficace siropuri pentru oprirea tusei, ce poate fi folosit atât pentru copii, cât și pentru adulți, se face cu lămâie și glicerină. Fierbeți, timp de zece minute, la foc moale, o lămâie apoi stoarceți bine lămâia într-un pahar. În sucul care rezultă se adaugă două linguri de glicerină. Amestecul se agită bine, iar paharul se umple cu miere. În loc de lămâie puteți folosi și oțet de mere. Siropul se bea de șase ori pe zi, câte o linguriță, când tusea este gravă. Dacă tusea se ameliorează, se reduce și cantitatea de sirop care se consumă.

Alte plante folosite sub formă de inhalații precum mușețelul, levănțica sau cimbrul acționează asupra organismului prin fluidificarea secrețiilor bronhice, ceea ce duce la ușurarea expectorației. Luați părți egale din următoarele plante: mușețel, levănțică, cimbru, izmă, rozmarin, frunze și ramuri tinere de pin de munte. Din acest amestec de plante folosiți două linguri la un litru de apă fierbinte, pe care-l puneți într-un vas smălțuit, cu gura largă. Persoana bolnavă se așază în fața vasului, aplecându-se cu capul deasupra lui și se acoperă cu un prosop de baie. Atâta timp cât din bol ies aburi se aspiră pe nas și pe gură, alternativ, timp de 20-30 minute. Se recomandă două inhalații pe zi, una dintre ele seara, înainte de culcare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2471 secunde