Regăsește-ți sănătatea prin medicina integrativă!

367
Regăsește-ți sănătatea prin medicina integrativă! - regasestetisanatateadrionelacior-1435492653.jpg

Articole de la același autor

Utilizând un protocol medical bine stabilit, medicina integrativă - una dintre

cele mai moderne metode de evaluare a stării

de sănătate - este acum

la îndemâna constănțenilor. Cu ajutorul prevenției personalizate, fiecare pacient poate efectua teste și investigații medicale de ultimă oră care depistează cele mai grave afecțiuni.

Medicina integrativă reprezintă medicina personalizată care abordează prevenția primară și cauzele subadiacente, în loc să se orienteze asupra simptomelor bolilor cronice grave.

"Medicina orientată către pacient pune accent pe îngrijirea pacientului, aceasta fiind mai presus de îngrijirea bolii, potrivit sfatului lui Sir William Osler, care spune că «este mai important să știm ce pacient suferă de o boală decât să știm de ce boală suferă pacientul».

Astfel, la prezentarea în centrul nostru pentru diverse proceduri de recuperare-reabilitare, balneofizioterapie, slăbire controlată, estetică corporală și facială etc., pacienții sunt îndrumați către departamentul de Medicină funcțională, pentru evaluarea primară a stării de sănătate după un protocol de lucru prestabilit", a precizat dr. Ionica Ciortan, medic primar medicină generală, pediatrie și medicină funcțională în cadrul Centrului Medical Iowemed.

Diagnosticarea intoleranțelor alimentare

În cazul unei intoleranțe alimentare, organismul răspunde la prezența unei substanțe străine cu o reacție de apărare patologic exacerbată. O astfel de reacție apare și în cazul unor alimente altfel inofensive. În final, această reacție patologică se cronicizează, prejudiciind sănătatea și starea de bine a pacientului.

"Dozarea nivelului de hidrogen din aerul expirat (metoda Lactofan) permite diagnosticarea intoleranței la lactoză, a sindromului de malabsorbție și a deficiențelor de digestie, disbiozelor intestinale și este un test valoros în diagnosticul gastropatiei cu Helicobacter Pylori. Testul este ușor de făcut, rezultatul este imediat, recomandarea tratamen-tului adecvat este rapidă și sigură.

Totodată, în cadrul clinicii se poate realiza testarea radicalilor liberi din sânge (în 6 min.), depistarea și corectarea valorilor mari ale acestora prin recomandarea antioxidanților necesari detoxifierii organismului și corectarea sau frânarea fenomenelor de îmbătrânire precoce și prevenție instalare/evoluție boli cronice", a mai precizat medicul.

Reglarea dezechilibrelor minerale

Efectuarea mineralogramei firului de păr (Krinistest) - această analiză reprezintă o puncție biopsie internă tisulară cu evaluarea și măsurarea tuturor dezechilibrelor la nivel celular: minerale, endocrine, metabolice și a toxicelor (metale grele) depozitate intracelular.

"Prin analiza firului de păr «Krinistest», sunt depistate dezechilibrele din organism înainte ca boala să se manifeste clinic. Astfel, construim sănătatea dumneavoastră de la nivel molecular. Permite evaluarea gradului de încărcare a organismului cu metale grele și este baza alcătuirii unei scheme de tratamente personalizate pentru creșterea capacității organismului de apărare și detoxifiere", a completat dr. Ionica Ciortan. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5266 secunde