Recomandarea specialistului - Copiii trebuie duși la un medic dentist de la 7-8 ani

520
Recomandarea specialistului - Copiii trebuie duși la un medic dentist de la 7-8 ani - tratamentdentarcopii-1622745451.jpg

Articole de la același autor

Primele semne că cel mic are nevoie de un control ortodontic pot apărea în jurul vârstei de 7-8 ani, atunci când dinții de lapte au fost deja parțial înlocuiți de dinții permanenți. Unele probleme legate de poziția incorectă a dinților pot apărea din cauza obiceiurilor vicioase precum: folosirea biberonului sau suzetei pe o perioadă îndelungată de timp, suptul degetului sau o alimentație incorectă.

Iată care sunt principalele semne care indică necesitatea unui tratament ortodontic la copii: dinții înghesuiți/strâmbi, spații mari interdentare, pierderea timpurie a dinților de lapte, dinții permanenți care pot apărea mai târziu sau mai devreme. La acestea se adaugă mușcătura incorectă.

Specialiștii spun că este foarte important să duceți copiii la un medic dentist ortodont, pentru că doar acesta poate identifica aceste probleme ce implică necesitatea unui tratament cu aparat dentar, chiar și atunci când acestea nu sunt vizibile pentru părinți.

De fapt, așa cum problemele de sănătate care sunt depistate într-o fază incipientă pot fi tratate mai ușor, la fel se întâmplă și în cazul dinților care nu sunt aliniați corect. În concluzie, un tratament ortodontic început timpuriu va avea un impact profund nu numai din punct de vedere estetic. Atunci când dinții sunt strâmbi sau înghesuiți, periajul dentar nu va fi 100% eficient, iar o igienă dentară necorespunzătoare contribuie la apariția cariilor interdentare și tartrului. Alte beneficii ale tratamentului ortodontic timpuriu sunt: ghidarea creșterii osoase, corectarea la timp a obiceiurilor vicioase orale, îmbunătățirea esteticii zâmbetului și obținerea unui profil facial armonios. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2842 secunde