Rămânem fără medici de familie: "Cele 32 de posturi sunt libere de ani de zile"

159
Rămânem fără medici de familie:

Articole de la același autor

Potrivit președintelui Patronatului Județean al Medicilor de Familie, Cătălin Dumitrașcu, județul Teleorman se confruntă cu deficit de medici de familie de mulți ani. Cea mai mare problemă se înregistrează în mediul rural, unde 32 de localități au nevoie de tot atâția medici care să răspundă nevoilor cetățenilor. "Dacă acum avem 32 de medici lipsă, după zece ani vor fi mult mai mulți, pentru că mulți migrează către specialități care se practică în spitale și poate pleacă chiar din România. Problema nu este doar a noastră, ci și a cadrelor medicale. În Teleorman sunt medici în vârstă și în spitale. Luăm exemplu Spitalul de la Zimnicea, Spitalul de la Turnu Măgurele. Un medic de familie este obligat să aibă un număr foarte mare de asigurați. Ei se programează peste o lună, peste două, la consultație și se nasc foarte multe nemulțumiri din partea pacienților", a declarat Cătălin Dumitrașcu.


Problemele apar din cauza salarizării medicilor de familie, motiv pentru care tot mai mulți absolvenți ai Facultății de Medicină aleg să profeseze în afara țării sau în spitale. 


"Există o foarte mică cerere din partea celor tineri. Vin foarte puțini medici de familie tineri în Teleorman. Cele 32 de posturi sunt libere de ani de zile. Nu se pot ocupa. Problema este salarizarea. Avem costuri foarte mari", a mai spus Dumitrașcu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6104 secunde