Raed Arafat anunță un viitor sumbru pentru bolnavi

205
Raed Arafat anunță un viitor sumbru pentru bolnavi - mediciciciiiii73182500-1350572074.jpg

Articole recomandate

Deficitul lucrătorilor din domeniul sanitar ar putea ajunge la un milion până în 2020, atrage atenția subsecretarul de stat în Ministerul Sănătății, dr. Raed Arafat, informează realitatea.net.

"Dacă în România ar fi existat o mobilitate egală, atunci nu era o problemă. De la noi, însă, se pleacă, iar noi foarte greu putem să aducem pe alții din cauza anumitor reguli și atunci se crează o lipsă majoră de medici. Motivul major rămâne cel financiar, dar sunt și altele precum: dezvoltarea carierei pentru medicii tineri, posibilitatea de a vedea că pot evolua rapid într-un domeniu, condițiile de muncă", a explicat Arafat.


În prezent se încearcă rezolvarea problemei, doctorul Raed Arafat afirmând că țara noastră dipune de medici competenți în strâinătate, care, din cauza cauza regulamentelor sistemului nostru, nu se pot întoarce să muncească în România.
"Acest lucru sper să îl rezolvăm în cel mai scurt timp, pentru a deschide porțile celor care vor să vină să lucreze în România și care s-au pregătit foarte bine în alte țări. Chiar dacă vor veni pentru o săptămână sau o lună să lucreze aici, acest lucru este un câștig pentru Românai și pacienții din România", a subliniat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătății, citat de realitatea.net

 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 02 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : Raed Arafat preia sănătatea
Pagina a fost generata in 0.4051 secunde