€ 4.654
£ 5.1867
$ 4.1197

Mai multe ştiri online:

Radioterapie gratuită, la Constanța

Ştire online publicată Joi, 06 Decembrie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Pacienții bolnavi de cancer din județul Constanța și din județele limitrofe pot face radioterapie gratuit în Centrul de radioterapie MedEuropa din Constanța. Casa Națională de Asigurări de Sănătate a alocat clinicii MedEuropa fondurile necesare pentru decontarea de servicii de radioterapie prin Programul Național de Oncologie – Subprogramul de Radioterapie, realizat în regim de spitalizare de zi. Fondurile alocate sunt suficiente pentru tratarea pacienților până la finalul anului în curs.


De la deschidere, din luna iunie 2018, centrul de radioterapie MedEuropa a tratat gratuit, din fonduri proprii, 178 de pacienți, ceea ce înseamnă peste 4.500 de sedințe de radioterapie, cu o valoare de aproape 3 milioane de lei. Începând cu 24 septembrie, pacienții au putut beneficia de serviciile de radioterapie doar contra cost. Din totalul celor care s-au adresat clinicii, doar 1% au dispus de resurse financiare pentru plata tratamentului. În prezent, pe lista de așteptare a clinicii din Constanța sunt peste 100 de persoane.


În România, se înregistrează un deficit major de facilități de radioterapie. În zona Dobrogei, centrul de radioterapie de la Galați este închis temporar, iar cel de la Spitalul Județean de Urgență Constanța nu mai funcționează de la începutul anului 2016. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 10 decembrie Foto : DESCOPERIRE MACABRĂ! PICIOR DE OM, CARBONIZAT, GĂSIT LA CONSTANȚA 65840 vizite, 0 comentarii DESCOPERIRE MACABRĂ! PICIOR DE OM, CARBONIZAT, GĂSIT LA CONSTANȚA
Social
joi, 13 decembrie Foto : Diseară se închide Târgul de Crăciun din Piața Ovidiu 3767 vizite, 0 comentarii Diseară se închide Târgul de Crăciun din Piața Ovidiu
Sănătate
miercuri, 12 decembrie Foto : Tratament salvator la Spitalul de Urgență Constanța! 3142 vizite, 0 comentarii Tratament salvator la Spitalul de Urgență Constanța!
Cultură-Educație
luni, 10 decembrie Foto : Dispare Inspectoratul Școlar Județean? "Sunt asfixiați de birocrație" 1969 vizite, 0 comentarii Dispare Inspectoratul Școlar Județean? "Sunt asfixiați de birocrație"
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8014 secunde