Proiect al Ministerului Sănătății: Vaccinurile vor fi scutite de taxa clawback

136
Proiect al Ministerului Sănătății: Vaccinurile vor fi scutite de taxa clawback - vaccin-1554820679.jpg

Articole recomandate

Vaccinurile vor fi scutite de la plata taxei clawback, potrivit unui proiect de Ordin al ministrului Sănătății, Sorina Pintea, postat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății. Ordinul conține și o anexă cu lista vaccinurilor achiziționate în cadrul programelor naționale de sănătate, pentru care deținătorii autorizațiilor de punere pe piață nu datorează "contribuția trimestrială pentru valoarea consumului centralizat de vaccinuri" - cunoscută ca taxa clawback.


Ce prevede proiectul de Ordin al Ministerului Sănătății: 


Art. 1. Se aprobă lista vaccinurilor achiziționate în cadrul programelor naționale de sănătate pentru care deținătorii autorizațiilor de punere pe piață a medicamentelor, care sunt persoane juridice române, precum și deținătorii autorizațiilor de punere pe piață a medicamentelor, care nu sunt persoane juridice române, prin reprezentanții legali ai acestora, nu datorează contribuția trimestrială pentru valoarea consumului centralizat de vaccinuri, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.


Art. 2. Direcțiile de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, direcțiilor de sănătate publică și caselor de asigurări de sănătate, unitățile sanitare cu paturi, centrele de dializă și deținătorii autorizațiilor de punere pe piață a medicamentelor care sunt persoane juridice române, precum și reprezentanții legali ai deținătorilor autorizațiilor de punere pe piață a medicamentelor care nu sunt persoane juridice române vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.


Lista vaccinurilor scutite de la plata taxei clawback: ADACEL, PREVENAR 13, TETAVAX, BCG VACCINE, INFLUVAC, VAXIGRIP, ENGERIX B, EUVAX B PEDIATRIC, AVAXIM 80 U PEDIATRIC VACCIN HEPATITIC A, HAVRIX JUNIOR 720 VACCIN HEPATITIC A INACTIVAT, ADSORBIT, M-M-RVAXPRO, TETRAXIM, HEXACIMA, INFANRIX HEXA.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6131 secunde