Program național pentru bolnavii de hemofilie

202

Articole de la același autor

Adrian Pană, secretar de stat în Ministerul Sănătății s-a întâlnit vineri, 8 februarie, cu președintele Asociației Naționale a Hemofilicilor din România, Nicolae Oniga.

În timpul întâlnirii s-au discutat teme de interes pentru domeniul hemofiliei privind revenirea la un program național distinct pentru hemofilie și desprinderea acestuia din programul național de boli rare, organizarea Registrului bolnavilor de hemofilie, uniformizarea utilizării protocoalelor de tratament la standarde europene, formarea medicilor specialiști din acest domeniu și, pentru viitor, organizarea unor centre de tratament și recuperare medicală pentru bolnavii care suferă de această afecțiune.

Oficialul Ministerului Sănătății l-a asigurat pe reprezentantul bolnavilor de hemofilie că, la nivelul conducerii ministerului există deschiderea necesară pentru un dialog care să ducă la rezolvarea problemelor acestor persoane.

De altfel, secretarul de stat dorește să onoreze în următoarea perioadă și alte întâlniri cu alte asociații de profil din acest sector. Săptămâna viitoare, secretarul de stat Adrian Pană va avea o întâlnire și cu reprezentanții Asociației Române de Hemofilie și cu reprezentanții Asociației Dăruiește Viața, pentru a discuta teme de interes pentru domeniul hemofiliei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5134 secunde