PROGRAM DE VACCINARE SISTAT, DUPĂ MOARTEA SUBITĂ A DOI BEBELUȘI

50409
PROGRAM DE VACCINARE SISTAT, DUPĂ MOARTEA SUBITĂ A DOI BEBELUȘI - 11120660x330-1531220761.jpg

Articole recomandate

Moartea subită a doi copii imediat după ce au primit vaccinuri de imunizare în Samoa a determinat Guvernul acestei țări să sisteze programul de vaccinare și să demareze o anchetă, informează DPA și Agerpres.

Cei doi copii în vârstă de un an au murit vineri la câteva minute de la administrarea vaccinului împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei (ROR) la un spital de pe insula Savai'i, potrivit autorităților sanitare.

Oficialii din domeniul sănătății au confiscat stocurile de vaccin și au oprit programul de imunizare pe perioada în care poliția anchetează cazul, a indicat presei un responsabil din domeniul sănătății, Leausa Take Naseri, precizând totodată că asistentele care au administrat vaccinul au fost concediate.

Vaccinul se administrează din 1971 și se adresează în general copiilor în vârstă de circa 12 luni, urmând ca o a doua doză să le fie administrată când ajung la vârsta de 3-4 ani.

Potrivit lui Helen Petousis-Harris, expertă în vaccinologie la Universitatea din Auckland, aceste vaccinuri sunt folosite de zeci de ani în întreaga lume, iar un "astfel de eveniment tragic este rar".

Experta susține însă că există două motive principale pentru care ar fi putut avea loc un astfel de incident. "Poate fi vorba de o eroare medicală, dacă pregătirea pentru vaccinare a fost realizată în mod incorect și a fost injectată substanța greșită" sau "de o contaminare a vaccinului dacă acesta a fost lăsat la temperatura camerei o lungă perioadă de timp", a explicat Petousis-Harris.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8983 secunde