Produsele cosmetice expirate, calea liberă pentru conjunctivită

Vineri, 06 Iunie 2014, 18:58
3209
Pe lângă igiena mâinilor, o altă condiție esențială pentru a ne feri afecțiunile oculare este și utilizarea produselor cosmetice adecvate. Cu alte cuvinte, printre regulile de pre-venire a acestor afecțiuni se numără și utilizarea prudentă a produselor de îngrijire sau cosmetice.

"Pentru prevenirea conjunctivitei, este bine să se respecte cu strictețe regulile de igienă: spălatul cât mai des pe mâini cu săpun, pentru a preveni potențiale infecții la nivelul ochilor cu bacterii și virusuri, să se evite folosirea produselor cosmetice în exces sau a celor expirate, care pot deveni extrem de periculoase, dar mai ales să se evite frecatul la ochi în caz de mâncărime, durere sau senzația unui corp străin, pentru a nu se infecta și mai tare zona ochilor.

Se recomandă atenție sporită la contactul cu apa din piscină, ștranduri, lacuri, care pot fi surse de microorganisme infecțioase, precum bacterii, virusuri, paraziți și ciuperci. Pătrunzând în organism, acestea pot provoca o serie de infecții, localizate cel mai frecvent la nivelul pielii, ochilor, urechilor și tubului digestiv. Chiar și în piscinele atent îngrijite există pericolul contactării anumitor infecții, deoarece unii germeni sunt rezistenți la produsele dezinfectante puse în apă.

Pentru persoanele care poartă lentile de contact se recomandă curățarea acestora înainte și după folosire pentru a nu rămâne bacterii atașate de ele.

În momentul în care infecția deja a apărut, este indicat a se evita automedicația și a se adresa imediat unui cabinet medical.

De asemenea, dacă cineva din familie are conjunctivita, nu trebuie folosite aceleași așternuturi si prosoape cu persoana respectivă", explică dr. Eliza Avram, medic primar oftalmolog.

Pagina a fost generata in 0.2578 secunde