Produsele cosmetice expirate, calea liberă pentru conjunctivită

3403
4
Produsele cosmetice expirate, calea liberă pentru conjunctivită - conjunctivita-1402070337.jpg

Articole de la același autor

Pe lângă igiena mâinilor, o altă condiție esențială pentru a ne feri afecțiunile oculare este și utilizarea produselor cosmetice adecvate. Cu alte cuvinte, printre regulile de pre-venire a acestor afecțiuni se numără și utilizarea prudentă a produselor de îngrijire sau cosmetice.

"Pentru prevenirea conjunctivitei, este bine să se respecte cu strictețe regulile de igienă: spălatul cât mai des pe mâini cu săpun, pentru a preveni potențiale infecții la nivelul ochilor cu bacterii și virusuri, să se evite folosirea produselor cosmetice în exces sau a celor expirate, care pot deveni extrem de periculoase, dar mai ales să se evite frecatul la ochi în caz de mâncărime, durere sau senzația unui corp străin, pentru a nu se infecta și mai tare zona ochilor.

Se recomandă atenție sporită la contactul cu apa din piscină, ștranduri, lacuri, care pot fi surse de microorganisme infecțioase, precum bacterii, virusuri, paraziți și ciuperci. Pătrunzând în organism, acestea pot provoca o serie de infecții, localizate cel mai frecvent la nivelul pielii, ochilor, urechilor și tubului digestiv. Chiar și în piscinele atent îngrijite există pericolul contactării anumitor infecții, deoarece unii germeni sunt rezistenți la produsele dezinfectante puse în apă.

Pentru persoanele care poartă lentile de contact se recomandă curățarea acestora înainte și după folosire pentru a nu rămâne bacterii atașate de ele.

În momentul în care infecția deja a apărut, este indicat a se evita automedicația și a se adresa imediat unui cabinet medical.

De asemenea, dacă cineva din familie are conjunctivita, nu trebuie folosite aceleași așternuturi si prosoape cu persoana respectivă", explică dr. Eliza Avram, medic primar oftalmolog.

Comentează știrea

green glow 4s for sale
18 iunie 2014
green glow 4s for sale

authentic jordan 11 gamma blue http://www.myshoesonlines.com/ http://www.myshoesonlines.com/ 3lab5 for sale[url=http://www.myshoesonlines.com/][b]jordan 5 bel air[/b][/url] green glow 4s for sale

Read More At this website
29 iunie 2014
Read More At this website

hermes tote bag replica Stiri Sănătate : Produsele cosmetice expirate, calea liberă pentru conjunctivită | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online Read More At this website

uYICFRegFiqhDrHoE
21 octombrie 2014
HLCAHeolBdJNQBaxyqc

QYH661 zihamrioeycu, [url=http://bamoqxgssdfj.com/]bamoqxgssdfj[/url], [link=http://erpyajosrpgt.com/]erpyajosrpgt[/link], http://uwxhqyubmdir.com/

ngJCxvuxnocixBeNna
25 ianuarie 2017
FxaggPQIzxRckBAPWF

jPg1wq vrtylboqwbyd, [url=http://tvncaujyhwwq.com/]tvncaujyhwwq[/url], [link=http://pzrvfgdzmxfi.com/]pzrvfgdzmxfi[/link], http://yivtwsemidod.com/

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Februarie 2014
Stire din Sănătate : Cum tratăm "ochii uscați"
Pagina a fost generata in 0.7453 secunde