Produsele canceroase la care ne expunem zi de zi

238

Suntem înconjurați de obiecte care ne pun viața în pericol, favorizând dezvoltarea celulelor canceroase. Vă prezentăm, în rândurile de mai jos, principalele produse cancerigene, potrivit healthy.kudika.ro:
r Cafeaua - cercetările au arătat că riscul de apariție a cancerului la plămâni crește cu aproximativ 14% dacă se consumă mai mult de două căni de cafea pe zi.
r Murăturile - favorizează cancerul esofagului și stomacului.
r Alcoolul - este responsabil pentru 10% din toate tipurile de cancer depistate la bărbați și pentru 3% dintre cele diagnosticate la femei. Consumul exagerat de băuturi alcoolice mărește riscul de cancer de sân, gât și ficat.
r Terapia hormonală - administrarea de estrogen sau progesteron poate provoca apariția tumorilor canceroase la sân, ovare sau în zona uterină.
r Radiațiile ultraviolete - melanomul, cel mai periculos cancer de piele apare în special la oamenii care locuiesc în zone călduroase și se expun frecvent la soare.
r Solvenți - persoanele care lucrează în curățătoriile chimice sunt expuși la fumuri chimice și solvenți și sunt predispuși să se îmbolnăvească de cancer la esofag. În schimb, cei care lucrează în coafuri sunt expuși la cancer de plămâni sau vezică, din cauza toxinelor la care au acces.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7464 secunde