Produse alimentare bogate în antioxidanți

Luni, 13 Februarie 2012, 17:41
862
Putem încetini îmbătrânirea organismului dacă mâncăm alimente bogate în antioxidanți. Aceste substanțe nutritive sau nutrienți pot preveni și amâna deteriorarea oxidativă a corpului uman. În momentul în care celulele organismului utilizează oxigen, se produc în mod natural radicalii liberi, care pot afecta sănătatea. Antioxidanții au rolul de a distruge acești radicali și de a repara daunele provocate.

Produsele oxidative favorizează apariția bolilor de inimă, diabetul zaharat și cancerul, iar antioxidanții îmbunătățesc funcția imunitară și reduc riscul cancerului și al infecțiilor.

Cei mai cunoscuți antioxidanți sunt vitaminele A, C și E, seleniu sau betacarotenul. Vitamina A și carotenoidele se găsesc în morcovi, dovlecei, broccoli, cartofi dulci, roșii, varză și piersici. Vitamina E poate fi asimilată prin consumul de nuci și semințe, cereale integrale, legume cu frunze verzi, ulei vegetal și ulei de ficat. Seleniul se găsește din belșug în pește, crustacee, carne roșie, cereale, ouă, carne de pui și usturoi. De asemenea, merele, în special cele roșii, oferă organismului vitamine și antioxidanți. 

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3378 secunde