Probleme cu vederea? Statul prelungit la birou duce la uscarea ochilor

178
Probleme cu vederea? Statul prelungit la birou duce la uscarea ochilor - fondochiuscati2-1633026774.jpg

Articole de la același autor

Este clar, simptomele ochilor uscați sunt extrem de enervante și deranjante, iar incidența continuă să crească pe măsură ce tot mai multe persoane folosesc ecrane digitale. Problema este că, în ziua de azi, majoritatea oamenilor folosesc ecrane în fiecare zi și petrec mai mult de opt ore în fața acestor dispozitive.

Vă întrebați cum puteți preveni uscarea ochilor din cauza statului la calculator? Dr. Elena Trandafir afirmă că, de obicei, oamenii clipesc la fiecare cinci secunde. Cu toate acestea, atunci când priviți un ecran, clipiți de cinci ori mai rar. Prin urmare, lacrimile se evaporă mai repede, ducând la uscarea ochilor. Aceasta este, de fapt, o afecțiune în care suprafața ochiului nu este protejată corespunzător de lacrimi.

Astfel, principala cauză este producția insuficientă de lacrimi, calitatea slabă a lacrimilor sau o combinație a acestor două elemente. „Trebuie precizat că lacrima este compusă din trei straturi și calitatea ei depinde de compoziție. Pleoapa este esențială pentru a distribui lacrimile și a elimina impuritățile. În ceea ce privește cauzele ochilor uscați, acestea nu includ doar utilizarea ecranelor digitale, adică a calculatorului, telefonului, laptopului, cât și unele medicamente, utilizarea lentilelor de contact. La acestea se adaugă modificările hormonale, cum ar fi cele care apar în timpul sarcinii sau al menopauzei, îmbătrânirea, factori de mediu precum poluarea, căldura și vântul, dieta dezechilibrată sau lipsa de vitamine și stresul. Referitor la lentilele de contact, acestea se hidratează din lacrimi și scad sensibilitatea oculară, afectând reflexul de producere a lacrimilor. De asemenea, conservanții din produsele pentru lentilele de contact și lacrimile artificiale tind să agraveze uscarea ochilor”, a subliniat medicul.

Cert este că utilizarea ecranelor digitale pe termen lung poate duce la oboseala ochilor, sensibilitate la lumina de pe ecran, iritații, roșeață și vedere neclară. Așadar, cei care poartă lentile de contact pot experimenta iritații la ochi, mâncărime, scăderea vederii, ochi roșii și chiar durere. În plus, pot fi prezente și alte simptome ale ochilor uscați, cum ar fi senzația de nisip în ochi și de greutate a pleoapelor.

Pentru a preveni apariția acestor probleme este indicat, în primul rând, să mențineți o iluminare optimă la locul de muncă, ajustând calitatea și luminozitatea ecranului pe care îl utilizați. Apoi, ar fi util să utilizați ecrane sau filtre de bună calitate pentru a reduce reflexiile. De asemenea, încercați să reduceți timpul de expunere la ecran, luând pauze periodice și forțați-vă să clipiți în mod regulat. De asemenea, puteți face exerciții oculare: priviți aproape-departe, stânga-dreapta și faceți cercuri cu ochii. În plus, adoptați o postură adecvată în fața ecranului, mențineți unghiul de vizualizare corect și faceț pauze la fiecare 20 de minute. Folosiți lacrimi artificiale naturale pentru a hidrata și ameliora ochii uscați, iar cei care folosesc lentile de contact ar trebui să aibă o igienă riguroasă a ochilor și să le curețe și să le întrețină corespunzător. De ce? Pentru că manipularea corectă a lentilelor de contact ajută la prevenirea conjunctivitei și a altor infecții. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3477 secunde