Primul transplant de cap, realizat cu succes. Cum se simte pacientul

877
1
Primul transplant de cap, realizat cu succes. Cum se simte pacientul - transplant-1453460361.jpg

Articole de la același autor

După ce, anul trecut, controversatul chirurg italian Sergio Canavero a declarat că vrea să realizeze primul transplant uman cap-corp din lume, în anul 2017, o astfel de intervenție s-a finalizat cu succes, la o maimuță. O echipă medicală din China, căreia i s-a alăturat și chirurgul italian Sergio Canavero, a reușit să ducă până la capăt o intervenția chirurgicală controversată: transplantul de cap. Pacientul a fost, în acest caz, o maimuță, căreia i s-a atașat capul alteia, în urma unei operații deloc ușoare, de peste 10 ore.

Medicii au conectat alimentarea cu sânge între cap și noul corp, iar maimuța a supraviețuit procedurii fără să aibă niciun prejudiciu neurologic. Cu toate acestea, din rațiuni etice care nu au fost făcute publice, animalul a fost eutanasiat la 20 de ore după această intervenție.

Cu toate că a fost prezentată drept o inovație în lumea medicinei, un astfel de transplant cap-corp, la o maimuță, a fost realizat și în anii 70. Ca și atunci, medicii din China și chirurgul italian au înghețat creierul animalului la -15 grade, înainte de transplant, pentru a nu i se deteriora, în lipsa oxigenului, tesutul nervos, scrie libertatea.ro.

Comentează știrea

roxie
24 februarie 2016
barbarie

scarbele astea sadice ar trebui sa si taie capetele intre ei animalele nu au nicio vina, le doresc acestor psihopati sa moara in cele mai groaznice chinuri

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3712 secunde