"Primul Ajutor și Siguranța Rutieră", o campanie Crucea Roșie

143

Articole recomandate

Statisticile arată că, în prezent, la nivel mondial, se produce o fatalitate pe șosele la fiecare 30 de secunde. În Europa, studiile arată că mai mult de 50% din totalul deceselor rezultate din accidente rutiere au loc în primele minute de la accident, chiar înainte de sosirea serviciilor de urgență.

Milioane de persoane sunt rănite sau ucise anual de leziuni pentru că nu s-a acordat primul ajutor la timp sau s-a intervenit inadecvat. Luarea unor măsuri adecvate imediate și aplicarea tehnicilor corespunzătoare de prim ajutor pot reduce considerabil numărul de decese.

Mișcarea de Cruce Roșie reprezintă unul dintre liderii mondiali în edu-carea și furnizarea primului ajutor. De peste 137 de ani, primul ajutor a fost unul dintre principalele servicii prestate de voluntari ai Crucii Roșii Române.

De aceea, Crucea Roșie a demarat o campanie care cuprinde cursuri de prim ajutor ce au acoperire națională și certificare europeană. În cursul anului 2012, Crucea Roșie Română a răspuns unui număr crescut de solicitări venite de la diverse companii, instituții și persoane fizice, asigurând cursuri de prim ajutor de bază unui număr de aproximativ 19.000 de persoane. Primul ajutor reduce vulnerabilitățile și ajută la construirea unor comunități mai puternice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3785 secunde