Primul ajutor în cazul unui infarct

762
Primul ajutor în cazul unui infarct - 1297346900maredurerepieptmare-1317844173.jpg
Un atac de cord sau de infarct miocardic este o urgență medicală, de aceea persoanele aflate în preajma suferindului trebuie, în primul rând, să solicite asistența cadrelor medicale. Majoritatea persoanelor prezintă primele simptome ale unui infarct abia după aproximativ trei ore de la declanșarea lui, de aceea timpul este vital. Cu cât se intervine mai repede, cu atât cresc șansele de supraviețuire.
Simptomele unui infarct sunt: dureri în piept, sub forma unei presiuni, apăsări sau senzație de plenitudine, localizată în centrul pieptului, dar și în zona maxilarului, umărului, brațelor sau spre stomac; transpirație rece, amețeli, greață, amorțeală, furnicături în brațul stâng, oboseală.
Iată cum trebuie procedat în momentul în care apar aceste simptome: Se va apela la numărul unic de urgență 112, cât mai repede de la declanșarea simptomelor I Suferindul trebuie să stea așezat și să încerce să-și păstreze calmul I Se va lua nitroglicerină, dacă medicamentul a fost prescris de medic I Se va mesteca și înghiți o aspirină (dacă bolnavul nu este alergic la acest medicament) I Bolnavului i se va face respirație gură la gură și comprimare în zona pieptului dacă este cazul; medicii de la Ambulanță pot oferii indicații pentru realizarea corectă a procedurilor, până la ajungerea salvării.
Pe de altă parte, iată ce nu trebuie făcut în astfel de situații: Bolnavul nu va fi lăsat singur decât dacă este absolut necesar, pentru a cere ajutor I Nu lăsați bolnavul să nege simptomele și, chiar dacă protestează, trebuie solicitat serviciul de urgență I Nu se va aștepta pentru a vedea dacă simptomele trec!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 06 Octombrie 2011
Stire din Sănătate : Campioni la… avorturi!
Miercuri, 05 Octombrie 2011
Stire din Sănătate : Aspirina poate duce la orbire
Pagina a fost generata in 1.8668 secunde