Prima intervenție laparoscopică la Spitalul Cernavodă

1654
3

Articole de la același autor

O echipă formată din medici ai Spitalului Cernavodă și Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța a realizat, la începutul acestei săptămâni, prima intervenție laparoscopică din unitatea sanitară orășenească. Echipa a fost condusă de dr. Ahmed Berro, specialist chirurg, actualul director medical al spitalului.
Pacienta, o femeie de 62 de ani, suferea de obezitate de gradul 2 - 3 și a necesitat o intervenție chirurgicală la colecist (sac alungit care conține bila secretată de ficat, situat sub ficat și legat la calea biliară principală).
Marius Sponoche, managerul spitalului, a declarat pentru "Cuget Liber" că alte intervenții similare au fost programate deja pentru luna decembrie.
"Laparoscopul este în dotarea spitalului din 2005, dar nu a fost pus în funcțiune până acum. E drept, a costat ceva să-l punem în funcțiune, dar oferim, în acest fel, o îngrijire de calitate pacienților. Pentru luna decembrie, avem deja programate patru sau cinci intervenții laparoscopice", a afirmat managerul.
Laparoscopul cu pricina, un aparat ce valorează peste 40.000 de euro, are un trecut "tumultos". În 2009, dr. Cristian Nicoară, fostul director al spitalului, a fost acuzat că a furat acest echipament, ba chiar cei care i-au urmat în fruntea spitalului au depus și o plângere penală pe numele lui. Medicul a susținut, în apărarea lui, că aparatul a fost împrumutat unității similare din Mangalia, în baza unui protocol încheiat cu acest spital. Pentru returnarea laparoscopului, s-a apelat la un mediator, iar din cauza birocrației, aparatul a ajuns să stea aproape două luni la acesta. În cele din urmă, a ajuns din nou în sala de operații de la Spitalul Cernavodă.

Comentează știrea

Stan Aurelian
20 decembrie 2011
Dr Berro

Bravo, dr Berro! Un extraordinar chirurg, un exemplu pt medicina romaneasca. Doar cine il cunoaste, intelege ce spun! Bravo, dle doctor!

Stanciuloiu Cristi Octavian
3 ianuarie 2012
Bravo Doctore Ahmed BErro!

Bravo, Bravo de o mie de ori! Este uimitor cum intr-o tara ca a noastra, exista oameni ca Raed Arafat sau Berro Ahmed care revolutioneaza un sistem invechit si imbacsit de pile si hoti prin devotament si abnegatie! Acest medic m-a salvat in urma cu vreo 4 ani, cand toti profesorii de la Bucuresti nu imi dadusera nici o sansa si ma trimisesera acasa. Nu am avut bani sa ii dau si cu toate acestea m-a tratat cu un profesionalism si cu un respect extraordinar!!!! Ii datorez viata acestui MEDIC-OM! Cunosc multi oameni operati de el si toti il lauda. Mi-as dori sa il vad intr-un post sus de tot, sa se mentina la fel de vertical! Un chirurg exceptional si un om de o rara conduita morala!!!!

Stubianu Elena Karina
26 ianuarie 2012
Operatie

Din pacate exista mult prea putini OAMENI ca domnul doctor Ahmed Berro! Rusine medicilor romani, care stau cu mainile in san, in timp ce pacientii romani sunt tratati excelent de medici straini, care nu se uita nici la bani, nici la persoana ci pur si simplu isi iubesc meseria! Din fericire am avut norocul de a fi domnul doctor Berro de garda cand am ajuns la urgenta in urma cu 6 luni, altfel, cel mai probabil eram intr-o stare deplorabila acum! In schimb, dupa doar 6 luni de la interventia chirurgicala ma simt excelent si vreau sa va spun ca doctorul egiptean la care merg la controalele periodice a declarat ca nu a vazut niciodata o operatie atat de frumos refacuta intr-un timp atat de scurt(dansul m-a vazut prima data la trei luni de la operatie si era convins ca au trecut cel putin 8-10 luni)! Toata admiratia din partea mea domnului doctor si ii doresc sa ramana neschimbat!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Februarie 2011
Stire din Sănătate : Protest la Spitalul Cernavodă
Pagina a fost generata in 0.4851 secunde