Priapismul - afecțiunea care le dă bărbaților o stare de erecție continuă

278
Priapismul - afecțiunea care le dă bărbaților o stare de erecție continuă - priapsimul2-1631803454.jpg

Articole de la același autor

Priapismul este o erecție persistentă, de regulă dureroasă, care apare fără stimuli sexuali. Conform medicilor, sângele rămâne captiv în penis, nemaiputând fi drenat în organism. Problema este că, dacă nu este tratat, priapismul se poate transforma într-o disfuncție erectilă permanentă. Și mai grav, boala poate afecta toate grupele de vârstă.

Există două categorii de priapism: cu debit mic sau mare. Categoria cu debit mic (low-flux) este produsă de faptul că sângele este captivul camerelor erectile, fără un motiv aparent.

De multe ori, suferă de acest tip oameni care sunt sănătoși, dar afectează, de asemenea, bărbații cu leucemie (cancer al sângelui) sau malarie. Priapismul cu debit mare (high-flow) este mai rar decât cel cu debit mic și, de regulă, este mai puțin dureros. Cauza este ruptura unei artere, în urma unei leziuni a penisului sau a perineului (zona dintre scrot și anus), care blochează circulația normală a sângelui în penis.

Care sunt cauzele priapismului? Una dintre acestea este anemia cu celule în seceră. O altă cauză frecventă a priapismului este utilizarea și/sau abuzul de medicamente. Medicamentele care pot determina priapismul sunt, în special, cele folosite pentru a trata depresia sau unele boli psihice. Pentru persoanele cu disfuncție erectilă, medicamentele orale sau injectate pentru a trata această stare pot provoca, de asemenea, priapismul. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6609 secunde