Premieră în România. Intervenție chirurgicală deosebit de dificilă

233
Premieră în România. Intervenție chirurgicală deosebit de dificilă - operatieinima-1469533426.jpg

Articole recomandate

O pacientă în vârstă de 77 de ani cu boală mitrală, stenoză și regurgitare severă, care nu a putut efectua tratamentul chirurgical clasic, din cauza bolilor asociate grave, a beneficiat de o procedură de tip "trans-catheter mitral valve replacement" (TMVR).

"Această procedură a fost efectuată în premieră atât în România, cât și în Sud-Estul Europei, fiind o procedură hibrid, realizată minim invaziv, de către o echipă multidisciplinară complexă cu un suport tehnologic avansat", explică dr. Andrada Bogdan, medic specialist, cardiologie intervențională, și dr. Lucian Dorobanțu, medic primar, chirurgie cardiovasculară, coordonatorii echipelor medicale care s-au ocupat de caz.

Intervenția s-a efectuat sub anestezie generală în sala de angiografie, folosind un abord transapical prin intermediul căruia s-a implantat o proteză valvulară biologică expandabilă mecanic direct în valva mitrală nativă. Implantul a decurs perfect, conform planului elaborat și dus la capăt de o echipă din care au făcut parte medici din specialitățile cardiologie intervențională, chirurgie cardiacă, electrofiziologie, ecocardiografie, anestezie și terapie intensivă și imagistică medicală.

Post-procedural, evoluția pacientei a fost una bună, însă lentă, din cauza comorbidităților și fragilității pe care o avea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 03 Octombrie 2015
Stire din Sport : Clipe grele pentru un fotbalist celebru
Joi, 09 Iulie 2015
Stire din Monden : Leo Iorga, o nouă operație!
Miercuri, 08 Iulie 2015
Stire din Politică-Administrație : Victor Ponta s-a întors în țară
Pagina a fost generata in 0.4213 secunde