Preanestezia înlătură multe dintre temerile viitoarelor mămici

208
Preanestezia înlătură multe dintre temerile viitoarelor mămici - preanestezie-1627817850.jpg

Articole de la același autor

Vă apropiați de termen? Bebelușul trebuie să se nască? În acest caz, trebuie să știți că examenul preanestezic este etapa premergătoare anesteziei, extrem de important în derularea intervențiilor chirurgicale cu anestezie.

Potrivit specialiștilor Spitalului de Obstetrică și Ginecologie „Euromaterna”, preanestezia are rolul de a culege informații medicale clinice și paraclinice, dar și de a recomanda examinări în plus, dacă este cazul, sau de a administra și ajusta o terapie medicamentoasă.

„Examenul preanestezic se realizează de către medicul anestezist și pe lângă observarea directă a unor elemente de natură patologică, examinarea datelor paraclinice (analize sanguine, EKG, Rx pulmonar, etc.), se bazează, de asemenea, pe anamneză (interviu), în care pacienta va răspunde la întrebările medicului direct și prin completarea unui formular ce vizează diverse boli, antecedente anestezice, alergii, etc. Toate datele obținute vor crea un tablou complet al pacientei, în ceea ce privește starea sa de sănătate, pe suportul căruia anestezistul poate stabili tipul de anestezie al pacientei. Examenul preanestezic înlătură și multe din temerile pacientelor citite pe internet sau preluate de la alte persoane. Întrebările lor își pot găsi răspunsul prin efectuarea examenului preanestezic. Exprimați-vă temerile și nelămuririle în cadrul examinării! Acesta vă va înlătura din neliniști, aducându-vă un confort psihic important în traversarea acestui moment”, au precizat specialiștii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4437 secunde