Poziția greșită a danturii poate cauza probleme la coloana vertebrală

956
Poziția greșită a danturii poate cauza probleme la coloana vertebrală - 79a39349e891a9814d88864f87bf3789.jpg
Specialiștii stomatologiei naturiste consideră că, pentru tratarea afecțiunilor danturii, trebuie să se aibă în vedere organismul ca un întreg. Bolile de la nivelul cavității bucale pot fi cauza sau expresia deficiențelor altor părți ale corpului, inclusiv ale coloanei vertebrale.

Reprezentant al Institutului pentru Medicină Complementară din Germania și membru al Asociației Germane pentru Medicină Complementară (n.r. denumirea de "medicină complementară" reunește diferite forme de terapie, precum cea naturistă, homeoterapia, acupunctura, masajul sau reflexoterapia), dr. Werner Becker a afirmat că stomatologia naturistă se preocupă să trateze afecțiunile danturii prin prisma interacțiunii dintre dinți și organism. Punctul de plecare al multor boli acute sau cronice se poate regăsi la nivelul cavității bucale sau, din contră, îmbolnăvirea unui organ poate duce la existența unor deficiențe ale danturii. Motivul trebuie căutat, a declarat specialistul german - prezent săptămâna trecută la un eveniment organizat de Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității "Ovidius" - în cone-xiunea energetică dintre părțile organismului.

Dinții interacționează cu restul corpului
Dantura se află în relație cu toate părțile corpului, iar o schimbare la nivelul ei duce la apariția unor tulburări la alte organe - cum ar fi la torace. "O schimbare în cavitatea bucală, de exemplu prin extragerea unor dinți, influențează dezvoltarea cavității nazale și duce la o respirație mai puțin nazală și, o dată cu aceasta, la o dezvoltare redusă a toracelui, pentru că diafragma nu poate fi îndeajuns activată", a arătat medicul.
De asemenea, dinții se află în relație cu picioarele sau coloana vertebrală. "O înclinare a maxilarului inferior este adeseori combinată cu o înclinare a coloanei cervicale și lombare. O deviație a mandibulei într-o parte este, în multe cazuri, în legătură cu o poziție strâmbă a bazinului, care la rândul ei, poate duce la o lungime diferită a picioarelor. În consecință, apare o repartizare defectuoasă a greutății asupra tălpilor și călcâielor", a mai explicat specialistul german.

Atenție la materialele folosite pentru plombe!
Pentru a exemplifica, Reinhard Eichelbeck nota, într-un articol publicat în 2008 într-o publicație de specialitate, constatările unor medici din SUA și Germania, specializați în medicina complementară. Potrivit acestuia, o pacientă tratată pentru o inflamație la nivelul mandibulei a scăpat și de o durere pe care o resimțea în piciorul stâng, iar un pacient tratat de un medic stomatolog din Munchen, care prezenta erupții cutanate severe și edem la ambele picioare a început să se vindece după ce i-a fost extras un dinte bolnav.
De vină pentru afecțiunile apărute la nivelul danturii și implicit al organismului sunt, susține dr. Werner Becker, și materialele folosite în plombe sau în tratarea cariilor. Potrivit medicului, o bună parte dintre materialele folosite în prezent în stomatologie ar trebui interzise, pentru că sunt toxice pentru organism. Specialistul recomandă utilizarea materialelor ceramice pentru plombe, acestea fiind robuste, durabile și non-alergenice.
Pentru o vindecare completă și pentru a evita recidivarea, specialistul recomandă tratarea, în paralel, a afecțiunilor danturii și a celor de la nivelul celorlalte organe. Stomatologul trebuie să se îngrijească atât de sănătatea dinților, cât și de cea a întregului organism.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 11 Decembrie 2009
Stire din Sănătate : Sforăitul prelungește viața
Vineri, 11 Decembrie 2009
Stire din Sănătate : Dieta recomandată pentru sezonul rece
Pagina a fost generata in 2.7427 secunde