Video Povestea cumplită a Renatei / "Boala a avansat, riscă să rămână pe străzi. Nu mai are bani nici de pâine"

1665
Povestea cumplită a Renatei /

Articole recomandate

Povestea Renatei e lungă, începe acum 16 ani, când Renata, pe atunci, avea doar 24 de ani și era studentă la Drept. Aceasta a simțit că o dor picioarele și spatele. A pus durerea pe seama faptului că la Revelion, a ieșit doar în rochiță din casă și a răcit puțin, dar "răceala" a durat cam mult. Au început vizitele la medic, apoi la medici și după multe vizite, analize și tratamente inutile, un medic a venit cu diagnosticul: la 24 de ani Renata avea scleroză multiplă.




"Au început tratamentele, vizitele la București, Iași, la diferiți medici, pentru a găsi cel mai bun tratament, dacă se putea, tratamentul vindecător. Dar boala a avansat, chiar foarte repede, după foarte puțin timp, au început pierderile de memorie, durerea cruntă de picioare, care nu-i mai dădea voie să meargă. Cu tratament adecvat, a reușit să își păstreze memoria intactă, picioarele însă nu. În 2006 a ajuns în spital, din cauza unei sonde, pusă greșit, a contactat o infecție, care a dus-o la un pas de moarte. Părinții ei - sora mea și cumnatul meu - au făcut tot ce le-a stat în putință să își salveze copilul. Au făcut împrumuturi, peste împrumuturi, nu au cerut niciodată nimănui nimic, s-au descurcat cum au putut, muncind amândoi. Asta până într-o zi, când s-au făcut disponibilizări la sora mea și ghinionul a făcut ca ea sa fie pe lista celor disponibilizați. Au reușit însă să se descurce. Cumnatul meu a ieșit și el la pensie. Încă reușeau să se descurce, cu greu, dar cu demnitate. Mai amânau o rată, ca să poată ajunge la control, numai ca șirul ghinioanelor lor nu s-a oprit aici. Într-o zi, nefericită, sora mea și-a găsit soțul fără suflare în casă și, pe lângă durerea pierderii lui, s-a adăugat și pierderea sprijinului lui financiar. Le-a devenit imposibil să se descurce. Datoriile s-au acumulat, iar acum le este imposibil să facă față și cheltuielilor curente și datoriilor și așa, din greu în mai greu, cu puțin timp în urmă, una din bănci a cerut executarea silită. Au nevoie de ajutor, pentru a scăpa de aceste datorii și pentru a putea continua tratamentul nepoatei. Fără tratament, ar mai trăi maxim 5 ani. Știu că sunt oameni cu suflet, care înțeleg nevoia și durerile celuilalt. Fac apel la toți acești oameni buni, să le ajute. Nepoata mea stă cu frică, să nu vină executorul să le dea în stradă. Sora mea este și ea foarte bolnavă, dar a renunțat să mai meargă la medic, nu mai are bani pentru nimic, nici pentru pâine", a declarat Nicoleta Lazăr, mătușa Renatei .


Pe grupul de pe facebook "S-o ajutăm pe Renata", menit să o ajute pe aceasta și pe mama sa, sunt postate toate actele medicale, ieșirile din spital și certificatul de handicap ale Renatei. Dacă cineva dorește și alte detalii, o puteți contacta pe Nicoleta Lazăr.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1435 secunde