Pofta de dulciuri, semnal de alarmă pentru carența de crom

336

Articole recomandate

Nevoia de a consuma dulciuri poate avea mai multe cauze, spun nutriționiștii, printre care infecțiile de natură micotică, dieta bogată în carbohidrați rafinați și în alimente sărate sau hipo/hiperglicemia. Însă, în 50% din cazuri, pofta de dulce este cauzată de lipsa cromului din organism.
Corpul uman are nevoie de crom, care ajută pancreasul să producă insulina necesară în procesul prin care glucoza este trecută din sânge în celule, unde este transformată în energie. Însă, atunci când există un deficit de crom, glucoza tinde să rămână în sânge și, astfel, apare nevoia permanentă de dulce.
Principalele semne ale carenței de crom sunt starea de oboseală permanentă, schimbările bruște de dispoziție și scăderea capacității de concentrare.
Cromul se găsește în carnea de vită, ficatul de vacă și de pasăre, cereale, ouă, nuci, drojdie de bere, germeni de grâu, soia, piper negru și mirodenii. Rația zilnică de crom trebuie să fie de 200 micrograme pe zi. Nutriționiștii spun că doar persoanele care au o alimentație săracă în carbohidrați reușesc să aibă un nivel normal de crom în organism. Pentru a acoperi necesarul zilnic de crom, o soluție pot fi suplimentele care au în compoziția lor acest oligoelement. Studii recente au arătat că administrarea zilnică a unui supliment cu crom reduce cantitatea de alimente consumate și scade senzația de foame.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 10 Noiembrie 2009
Stire din Sănătate : Poluarea provoacă otita medie
Pagina a fost generata in 1.8135 secunde