Pofta de dulce ascunde diabetul

Miercuri, 19 August 2009
1807
Orele petrecute peste program, viteza cu care sunteți forțați să desfășurați diferite activități, ritmul alert al vieții de zi cu zi sunt câteva dintre motivele care duc la apariția stresului. Specialiștii în nutriție spun că de cele mai multe ori stresul induce senzația de foame, chiar dacă abia te-ai ridicat de la masă. Dereglările hormonale, stresul și diabetul sunt cele trei afecțiuni care dau o senzație continuă de foame. Persoanele care la scurt timp după ce au mâncat au poftă de o mică gustărică ar trebui să se prezinte la un medic specialist, deoarece senzația de foame continuă este ca picătura chinezească, fiindcă duce la apariția bolilor de inimă și distruge ficatul. Specialiștii spun că pofta de dulce ascunde diabetul, iar cea de sărat apare pe sistem nervos. Astfel, apariția poftei de ceva dulce este cauzată de variația bruscă a nivelului glicemiei. În organism, nivelul de zahăr în sânge este un parametru reglat în permanență. După masă, zahărul din alimente trece în sânge și glicemia crește. Atunci, pancreasul secretă insulina, iar acest hormon face ca excesul de zahăr să fie direcționat către ficat. Persoanele care sunt stresate recurg la altfel de gustări. Chipsurile, sărățelele, pufuleții și alte produse care se pot ronțăi sunt un mod de relaxare pentru cei cu un program încărcat. Gustările sărate duc la creșterea în greutate.


Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 1.4819 secunde