Pneumonia face ravagii în Constanța

2475
Pneumonia face ravagii în Constanța - c908c82772a74ba2fe5068fec5e3e624.jpg
Temperaturile au început să scadă, iar cei din jurul nostru tușesc, strănută, își trag nasul sau se plâng de dureri de cap. Afecțiunile respiratorii fac din ce în ce mai multe victime, așa că trebuie să vă luați măsuri de prevenție.

Numărul constănțenilor diagnosticați cu afecțiuni respiratorii este în creștere, ne-a declarat dr. Mihaela Dinisov, director medical Direcția de Sănătate Publică (DSP) Constanța. Astfel,în perioada 25 octombrie - 1 noiembrie, au fost înregistrate aproximativ 4.600 de afecțiuni respiratorii, cu 18% mai multe decât în săptămânile precedente. Dintre cei depistați, aproximativ 900 de constănțeni au fost diagnosticați cu pneumonie, iar 60 dintre ei au avut nevoie de internare. La nivel național, au fost diagnosticate, în ultimele două săptămâni, peste 15.000 de cazuri de pneumonie.Trebuie precizat că această boală a făcut, iarna trecută, mai multe victime decât mult temuta gripă AH1N1, ducând la decesul a 24 de români numai în luna noiembrie.
Pneumonia desemnează infecțiile pulmonare cauzate de o infecție cu o bacterie sau un virus. Simptomele bolii sunt: dificultate în respirație (plămânii trebuie să depună mai mult efort pentru a menține nivelul adecvat de oxigen în sânge), febră, tusea cu expectorație, cu eliminarea unei spute de culoare verde-gălbui. Terapia constă în antibiotice.

Un caz de gripă
Potrivit medicului, alți 3.700 de constănțeni au fost depistați cu diverse infecții respiratorii, iar 30 dintre ei au avut nevoie de internare. La nivel național, medicii au diagnosticat aproximativ 67.000 de astfel de infecții. Totodată, un constănțean a fost diagnosticat cu gripă sezonieră, dar nu a fost internat – potrivit specialiștilor Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. La nivel național au fost depistate, în ultima perioadă, nu mai puțin de 75 de cazuri.
Pentru că este sezonul afecțiunilor respiratorii, dr. Mihaela Dinisov a subliniat că este importantă luarea de măsuri. "Campania de vaccinare antigripală este în curs de desfășurare prin cabinetele medicilor de familie", a arătat medicul. Până în prezent, la Constanța au ajuns 150.000 de doze de vaccin și urmează să mai sosească încă 50.000 de doze.

Este important să luați toate măsurile de prevenție, pentru a nu răci: beți cât mai multe lichide, consumați fructe și legume bogate în vitamina C și aveți grijă la igiena proprie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7325 secunde