Plasticul folosit la biberoane conține o substanță toxică: Bisfenol A

315

Articole recomandate

Atunci când mergeți să cumpărați un biberon sau o căniță pentru bebelușul dumneavoastră asigurați-vă că nu sunt făcute din plastic nereciclabil și că nu au nr.7 pe fund. Cercetătorii au descoperit recent că plasticul respectiv conține o substanță toxică numită bisfenol A.
Deja în numeroase state din lume s-a luat măsura de a opri de la comercializare biberoanele realizate din acest tip de material. Cei mai importanți producători americani au anunțat că nu vor mai vinde în SUA biberoane care conțin această moleculă. Canada a fost prima țară care a interzis definitiv utilizarea biberoanelor respective, iar câteva orașe din Franța, printre care și Paris, au interzis deja recipientele care conțin substanța cu pricina, fără a mai aștepta alte cercetări.
Problema cu această sub-stanță este că atunci când plasticul este încălzit, bisfenolul migrează în aliment. Transferul se realizează la trecerea prin microunde sau prin simpla vărsare a unui lichid foarte cald în biberon. Anul trecut, Agenția Franceză de Securitate Sanitară a Alimentelor (AFSSA) a realizat un raport privitor la bisfenol A care spune că în condițiile de încălzire sub 10 minute, cantitatea de substanță transferabilă alimentului este inferioară valorii maxime de 50ug pe litru. Însă un studiu american realizat recent arată că bisfenolul rămâne în corp mai mult timp decât se credea până acum.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 21 Noiembrie 2009
Stire din Sănătate : Spirometria - metodă pentru depistarea BPOC
Pagina a fost generata in 1.9028 secunde