Plantele de apartament pot avea și efecte adverse!

786
Plantele de apartament pot avea și efecte adverse! - houseplants-1349106169.jpg
Plantele prezente la birou sau în locuință aduc nenumărate beneficii sănătății. Printre efectele terapeutice ale plantelor asupra oamenilor se numără scăderea oboselii și a stresului, contribuind totodată la combaterea unor probleme de sănătate cum ar fi gâtul uscat, durerile de cap, tusea și pielea uscată.

O echipă de cercetători de la Washington State University a realizat un studiu pe un grup de 385 de angajați, iar concluziile au evidențiat faptul că un număr mai mare de plante înseamnă mai puține concedii medicale.

Efecte toxice asupra sănătății

Printre plantele care amenință sănătatea se numără aloe vera, iedera, crizantema și cyclamenul.

Chiar dacă vindecă rănile, aloe vera poate provoca persoanelor cu pielea sensibilă dermatita de contact. În cazul cyclamenului este de evitat contactul sevei cu ochii, deoarece poate provoca dureri și umflături. Iedera poate provoca intoxicații, simptomele apărând sub formă de dificultate în respirație și chiar vărsături. Persoanele care intră în contact cu tulpina și frunzele de crizantemă pot contracta dermatita de contact, din cauza unor substanțe toxice foarte puternice. De aceea, atunci când achiziționați o plantă de interior trebuie să cunoașteți și eventualele efecte negative pe care le-ar putea avea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7922 secunde