Mai multe ştiri online:

Plan național pentru supravegherea, controlul și prevenirea infecțiilor HIV/SIDA

Ştire online publicată Luni, 26 Noiembrie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Ministerul Sănătății a pus, la sfârșitul săptămânii trecute, în dezbatere publică proiectul Planului Național Strategic pentru supravegherea, controlul și prevenirea cazurilor de infecție cu HIV/SIDA (PNS) în perioada 2018 - 2020. După încheierea dezbaterilor, proiectul de Hotărâre de Guvern va fi supus aprobării Guvernului.


PNS urmărește prioritizarea intervențiilor de prevenire și utilizarea testării HIV ca poartă de intrare în tratament. De asemenea, în proiect sunt prevăzute măsuri pentru asigurarea accesului universal la tratament ARV pentru persoanele diagnosticate cu HIV/SIDA și acordarea unor beneficii și servicii sociale.


Proiectul de act normativ propune reconstituirea Comisei naționale pentru supravegherea, controlul și prevenirea cazurilor de infecție HIV/SIDA, care va avea rolul de coordonare laa nivel național a implementarii Strategiei naționale pentru supravegherea, controlul și prevenirea cazurilor de infecție cu HIV/SIDA.


„Avem nevoie de un cadru strategic care să reglementeze intervențiile necesare pentru prevenirea răspândirii acestor afecțiuni și asigurarea accesului la tratament și îngrijiri HIV/SIDA. Acest plan va sta la baza elaborării, implementării, monitorizării și evaluării programelor și proiectelor naționale și locale de intervenție în domeniul supravegherii, controlului și prevenirii cazurilor de infecție cu HIV/SIDA până în 2020. De asemenea, această strategie respectă convențiile, tratatele și alte acte internaționale privind monitorizarea întregii activități în domeniul HIV/SIDA, la care România este parte”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8783 secunde