Piureul din castane este un tonic natural extrem de puternic

261
Piureul din castane este un tonic natural extrem de puternic - pireuldincastane-1631108066.jpg

Articole de la același autor

Piureul din castane este unul dintre puţinele produse care, prelucrate termic, păstrează, în mare parte, vitaminele fructului proaspăt. Datorită aportului imens de vitamine şi minerale, acesta este chiar un tonic natural extrem de puternic. În scop terapeutic, de la castanul comestibil se recoltează coaja, florile, frunzele şi seminţele. Specialiştii afirmă că frunzele castanului comestibil dezvoltă o acţiune sedativă asupra organelor respiratorii şi de aceea sunt folosite pentru tratarea bronşitelor (sub formă de infuzie). Folosită tot ca infuzie, scoarţa de castan are proprietatea de a scădea temperatura.

Fructele au o compoziţie asemănătoare grâului şi deţin valoroase depozite de vitamina B6 şi E, dar şi glucide cu absorbţie lentă, potasiu şi acid linoleic. Tocmai de aceea, sunt o sursă importantă de hidraţi de carbon, fosfor, lecitină şi vitamina C şi conţin, pe lângă acestea, lipide, calciu, fier, magneziu, mangan, zinc, potasiu. Totodată, fiind bogate în fibre, sunt indicate pentru persoanele care doresc să se îngraşe sau să îşi fortifice musculatura şi organismul.

Ceea ce este demn de remarcat în compoziţia castanelor comestibile sunt acizii graşi (acid palmitic şi acid oleic), care se găsesc în cantităţi mai mari decât în uleiul de măsline. În acelaşi timp, trebuie subliniat faptul că toate aceste castane comestibile sunt diferite de alte fructe oleaginoase prin faptul că sunt sărace în grăsimi şi au un conţinut mai ridicat de amidon. Acestea au o textură sfărâmicioasă şi o aromă uşoară, dulce. De obicei, ele sunt consumate coapte, fierte sau prăjite, adăugate în supe sau umpluturi, sau pot fi măcinate şi utilizate sub formă de făină. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4559 secunde