Pietrele la rinichi pot fi îndepărtate și în mod natural

314
Pietrele la rinichi pot fi îndepărtate și în mod natural - pietrelelarinichi-1558083248.jpg

Articole de la același autor

Pietrele la rinichi sunt formate atunci când anumite minerale, de multe ori calciul, sunt depozitate și cristalizate în structura rinichilor. Există și alte minerale care pot provoca pietre la rinichi, dar calciul este de departe cel mai comun. 


Pietrele la rinichi se pot dezvolta la unul sau la ambii rinichi și afectează persoanele de peste 30 de ani. Aceasta este o condiție destul de răspândită, dezvoltând simptome precum durere persistentă în partea inferioară a spatelui, care poate fi simțită și în zona inghinală, perioade de durere intensă în partea din spate sau din lateral a abdomenului, incapacitatea de a sta întins, stare de rău, nevoie frecventă de a urina, durere în timpul urinării, sânge în urină. Dacă consumul de apă este scăzut, o dietă inconsistentă, o alimentație bogată în proteine, sodiu și oxalați, riscul apariției pietrelor la rinichi crește, specifică medlife.ro. 


Din fericire, există multe căi de atac de care putem profita pentru a trata sau preveni formarea pietrelor la rinichi. Multe dintre acestea se găsesc chiar în momentul de față în bucătăria dumneavoastră. Oțetul de cidru de mere rămâne un remediu natural eficient pentru pietrele la rinichi, deoarece poate ajuta la dizolvarea pietrelor mici. Consumul regulat de 2 lingurițe pe zi este, de asemenea, recomandat pentru a preveni formarea altor pietre noi. 


Consumați zilnic zeamă de lămâie dacă există predispunere la a le dezvolta. Lămâile conțin citrat, care atacă pietrele la rinichi, ajutând la fragmentarea și dizolvarea acestora, fiind eliminate ușor în urină. În plus, lămâile au proprietăți antibacteriene, care ajută la protejarea tractului urinar de infecții. 


Consumul regulat de busuioc poate ajuta la reglarea producerii de acid uric, a cărei concentrație ridicată este asociată cu un risc crescut de formare a pietrelor la rinichi. Busuiocul conține acid acetic, unul dintre principalii compuși activi care și-a dovedit eficacitatea în a ajuta la dizolvarea pietrelor la rinichi. 


Ceaiul de urzici are proprietăți diuretice, care ajută la spălarea acidului uric, a oxalatului și a ionilor de calciu care pot fi prezenți. Stimularea urinării este una dintre cele mai cunoscute metode de prevenire a formarii pietrelor și, împreună cu proprietățile sale antibacteriene, protejează rinichii și tractul urinar. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9026 secunde