Piersicile pot ameliora tulburările digestive
Articole recomandate
Fiica lui Mihai Stoica, mărturisiri emoţionante despre lupta cu cancerul, la o vârstă atât de fragedă
26 Martie 2024
Adrian Marinescu: "Rujeola a ţinut mai mult decât sezonul de gripă. Sunt 60-70 de prezentări zilnice la camera de gardă"
21 Martie 2024
Constanţa, din nou fruntaşă la numărul de cazuri de Covid!
20 Martie 2024
Piersicile sunt ușor de digerat, au efect laxativ și sunt sărace în calorii datorită conținutului mare de apă. Pentru că stimulează secreția glandelor digestive, ele sunt recomandate vârstnicilor cu probleme de tulburări digestive, cu condiția ca fructele să fie fierte, dar și celor care suferă de litiază urinară, gută sau reumatism.
În cosmetică, sunt un excelent remediu pentru curățirea tenului. Un fruct proaspăt, de 100 de grame, conține aproape 30 de calorii, în timp ce unul uscat are de șase ori mai multe. După cum spun specialiștii, dacă sunt mâncate cu coajă, piersicile pot furniza mai mult de trei sferturi din necesarul zilnic de vitamina C al unei persoane. În schimb, în compot se pierde mai mult de 80% din această substanță.
Pe lângă vitamina C, piersicile mai sunt bogate și în vitaminele A, B 1, B 2, niacină, săruri minerale, hidrați de carbon și acizi organici. Aceste fructe sunt recomandate în curele de slăbire, doar proaspete, pentru că zahărul din compot poate dubla sau chiar tripla numărul de calorii ingerate.
Piersicile sunt ușor de digerat, au efect laxativ și sunt sărace în calorii datorită conținutului mare de apă. Pentru că stimulează secreția glandelor digestive, ele sunt recomandate vârstnicilor cu probleme de tulburări digestive, cu condiția ca fructele să fie fierte, dar și celor care suferă de litiază urinară, gută sau reumatism.
În cosmetică, sunt un excelent remediu pentru curățirea tenului. Un fruct proaspăt, de 100 de grame, conține aproape 30 de calorii, în timp ce unul uscat are de șase ori mai multe. După cum spun specialiștii, dacă sunt mâncate cu coajă, piersicile pot furniza mai mult de trei sferturi din necesarul zilnic de vitamina C al unei persoane. În schimb, în compot se pierde mai mult de 80% din această substanță.
Pe lângă vitamina C, piersicile mai sunt bogate și în vitaminele A, B 1, B 2, niacină, săruri minerale, hidrați de carbon și acizi organici. Aceste fructe sunt recomandate în curele de slăbire, doar proaspete, pentru că zahărul din compot poate dubla sau chiar tripla numărul de calorii ingerate.
În cosmetică, sunt un excelent remediu pentru curățirea tenului. Un fruct proaspăt, de 100 de grame, conține aproape 30 de calorii, în timp ce unul uscat are de șase ori mai multe. După cum spun specialiștii, dacă sunt mâncate cu coajă, piersicile pot furniza mai mult de trei sferturi din necesarul zilnic de vitamina C al unei persoane. În schimb, în compot se pierde mai mult de 80% din această substanță.
Pe lângă vitamina C, piersicile mai sunt bogate și în vitaminele A, B 1, B 2, niacină, săruri minerale, hidrați de carbon și acizi organici. Aceste fructe sunt recomandate în curele de slăbire, doar proaspete, pentru că zahărul din compot poate dubla sau chiar tripla numărul de calorii ingerate.
Piersicile sunt ușor de digerat, au efect laxativ și sunt sărace în calorii datorită conținutului mare de apă. Pentru că stimulează secreția glandelor digestive, ele sunt recomandate vârstnicilor cu probleme de tulburări digestive, cu condiția ca fructele să fie fierte, dar și celor care suferă de litiază urinară, gută sau reumatism.
În cosmetică, sunt un excelent remediu pentru curățirea tenului. Un fruct proaspăt, de 100 de grame, conține aproape 30 de calorii, în timp ce unul uscat are de șase ori mai multe. După cum spun specialiștii, dacă sunt mâncate cu coajă, piersicile pot furniza mai mult de trei sferturi din necesarul zilnic de vitamina C al unei persoane. În schimb, în compot se pierde mai mult de 80% din această substanță.
Pe lângă vitamina C, piersicile mai sunt bogate și în vitaminele A, B 1, B 2, niacină, săruri minerale, hidrați de carbon și acizi organici. Aceste fructe sunt recomandate în curele de slăbire, doar proaspete, pentru că zahărul din compot poate dubla sau chiar tripla numărul de calorii ingerate.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!