Peste 190 de suspiciuni de gripă nouă, înregistrate la Constanța

379
Peste 190 de suspiciuni de gripă nouă, înregistrate la Constanța - 68addc821b387ab5cc91c846b627a586.jpg
În județul Constanța au fost înregistrate, din luna mai (când a fost consemnată prima îmbolnăvire cu virusul gripal AH1N1 din țara noastră) și până în prezent un număr de 192 de suspiciuni de gripă nouă. Potrivit dr. Mihaela Dinisov, director adjunct al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța, contaminarea cu virusul gripal AH1N1 a fost confirmat la 43 de constănțeni.
Medicul a afirmat că au mai fost trimise probe și de la alți bolnavi, aflați în tranzit prin Constanța, și în cazul cărora Institutul Cantacuzino a confirmat îmbolnăvirea, dar respectivii pacienți nu au fost cuprinși în statistica DSP Constanța (deși în comunicatele Ministerului Sănătății figurează ca fiind raportări ale Constanței), ci în cele ținute de direcțiile din județele de domiciliu. "De exemplu, este cazul unui bolnav din Iași, care s-a aflat în tranzit prin Constanța, s-a prezentat aici la spital, dar va fi contorizat la Iași", a explicat dr. Mihaela Dinisov.
Dintre constănțenii confirmați cu gripă nouă, cei mai mulți sunt urmare a transmiterii locale și sunt din localitățile Constanța, Ovidiu, Năvodari și Mihail Kogălniceanu. "15 cazuri au fost de import, pacienții venind din Spania, Italia, Anglia, China și Peru", a arătat reprezentantul DSP, celelalte îmbolnăviri fiind înregistrate la contacți. "Grupele de vârstă cele mai afectate sunt 15 - 29 de ani și 30 - 64 de ani", a mai specificat dr. Mihaela Dinisov.

Patru noi cazuri, printre care un elev de la Școala 39, confirmate ieri
Ieri, Institutul Cantacuzino a confirmat contaminarea cu gripă nouă în cazul a patru constănțeni: un elev din clasa a VII-a la Școala Generală nr. 39 din Constanța, o gravidă și doi pacienți cu obezitate. "Starea celor patru pacienți este bună. La Școala Generală nr. 39 va fi dezinfectată clasa în care învăța copilul bolnav, iar colegii lui vor fi monitorizați. Nu se impune suspendarea cursurilor, pentru că începe vacanța", a afirmat dr. Mihaela Dinisov. Pe de altă parte, autoritățile sanitare încă mai așteaptă rezultatul probelor prelevate de la bolnavul de 35 de ani, cu diabet zaharat, suspect de contaminare cu gripă nouă, care se află în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Potrivit unor surse neoficiale, starea lui de sănătate s-a agravat, în prezent fiind ventilat mecanic.
La nivel național au fost înregistrate, ieri, alte 115 de noi cazuri de gripă AH1N1, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a crescut la 4.113.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6149 secunde