Peste 1.000 de români au fost diagnosticați cu gripă AH1N1

218

Articole recomandate

Numărul total al îmbolnăvirilor cu virusul AH1N1 în România a ajuns la 1.057. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătății, în intervalul 10 - 11 noiembrie au fost confirmate 56 de cazuri de contaminare. Astfel, este vorba de opt îmbolnăviri în județul Bacău, câte șase în Galați și Arad, cinci noi cazuri la Iași, câte două în județele Brașov, Prahova, Sibiu, Vaslui, Ilfov, Buzău și Dolj și câte un caz în județele Călărași, Dâmbovița, Hunedoara și Suceava. Pentru că numeroase cazuri au fost depistate în sistemul de învățământ, autoritățile sanitare au decis închiderea mai multor școli, la nivelul județelor enumerate.
În județul Constanța, potrivit datelor furnizate de dr. Mihaela Dinisov, director adjunct al Direcției de Sănătate Publică (DSP), numărul constănțenilor cu noua gripă este în continuare 23, nefiind depistate alte cazuri în ultimele zile.
Pentru a preveni îmbolnăvirea cu gripa AH1N1, autoritățile sanitare recomandă următoarele măsuri: nasul și gura vor fi acoperite cu batista personală în timpul strănutului sau tușitului; nu duceți mâna la ochi sau la gură decât după ce v-ați spălat cu apă și săpun; evitați aglomerațiile și contactul cu persoane care prezintă semne clinice de boală; elevii, studenții și profesorii care prezintă simptome trebuie să se izoleze de colectivitate și să se prezinte la medic pentru evaluare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 10 Noiembrie 2009
Stire din Sănătate : Poluarea provoacă otita medie
Pagina a fost generata in 2.5393 secunde