Pesimiștii sunt predispuși la grave probleme dentare

331

Articole recomandate

Persoanele care au o viziune negativă asupra vieții sunt mult mai predispuse la probleme grave de sănătate orală, inclusiv dinți cariați sau căzuți, arată un nou studiu.
Oamenii de știință de la Universitatea Otago din Noua Zeelandă au comparat nivelul de stres la 1.037 de persoane cu dosarele lor dentare. Rezultatele finale au arătat că un sfert dintre ei erau persoane foarte stresate, având inclusiv o teamă mare față de dentist. "Le era atât de frică de dentist încât au ignorat problemele dentare până când a fost prea târziu, iar problema nu mai putea fi rezolvată decât prin aplicarea unui tratament", se arată în studiu.
În concluzie, persoanele "stresate din punct de vedere dentar" aveau mult mai multe carii, comparativ cu persoanele care nu resimțeau aceeași teamă față de medicul stomatolog.
"Aceste persoane aveau o personalitate de tipul partea goală a paharului, adică persoane care de regulă sunt stresate și au temeri legate de multe lucruri, inclusiv frica de înălțime", a precizat profesorul Murray Thomson, care a condus acest studiu.
Statisticile au arătat că până la vârsta de 32 de ani, pesimiștii vor avea un număr dublu de dinți cariați sau căzuți, spre deosebire de cei care vizitează periodic dentistul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 21 Noiembrie 2009
Stire din Sănătate : Spirometria - metodă pentru depistarea BPOC
Pagina a fost generata in 1.8012 secunde