Mai multe ştiri online:

Persoanele grase suferă mai des de dureri de cap

Ştire online publicată Joi, 23 Mai 2019. Autor: Cuget Liber Online.
S-a demonstrat științific că persoanele supraponderale au un risc de două ori mai ridicat de a suferi de dureri de cap, spre deosebire de cele care au o greutate normală. Cercetarea a inclus 3.862 de persoane, cu vârsta medie de 47 de ani. La începutul studiului, participanții au răspuns la mai multe întrebări despre obiceiurile lor alimentare, despre greutate, dar și frecvența cu care sufereau dureri de cap.


De precizat este faptul că dintre participanți, 1.044 erau supraponderali sau obezi, iar 188 sufereau ocazional sau episodic de dureri puternice de cap. Cele aproape 200 de persoane supraponderale aveau în medie, 14 zile pe lună în care sufereau de migrene.


Studiile anterioare au arătat că există o asociere directă între greutatea în exces și apariția durerilor de cap. Cu toate acestea, nu se știa dacă obezitatea poate fi asociată și cu episoadele frecvente de migrene. Schimbările hormonale, dar și medicamentele pe care le iau persoanele obeze pentru diferitele afecțiuni pot provoca episoadele dese de dureri de cap, susțin cercetătorii. Aceștia mai sunt de părere că alegerile alimentare sănătoase, dar și cele privind stilul de viață pot ajuta la ameliorarea acestor neplăceri. 


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6962 secunde