Periajul regulat al dinţilor vă menţine sănătoase şi gingiile

235
Periajul regulat al dinţilor vă menţine sănătoase şi gingiile - fondperiajul-1630079072.jpg

Articole de la același autor

Pentru prevenirea problemelor de sănătate orală şi menţinerea dinţilor şi gingiilor sănătoase, periajul în mod regulat este esenţial. Mai mult decât atât, periuţa dentară necesită o atenţie deosebită pentru că, în timp, aceasta transmite semnale care vă pot ajuta să vă păstraţi sănătatea orală pe termen lung.

Potrivit dr. Mihaela Dan, există câteva semne pe care periuţa de dinţi le poate transmite şi care nu trebuie neglijate. De exemplu, urmele de sânge pe periuţă şi în chiuvetă reprezintă, de cele mai multe ori, primul semn de gingivită. Regula de aur în acest sens este să vă periaţi dinţii până nu mai sângeraţi, deoarece zona respectivă trebuie curăţată din ce în ce mai bine pentru a nu favoriza acumularea a şi mai multă placă bacteriană. În caz contrar, dacă se evită periajul dentar, sângerarea va fi şi mai mare.

„Dacă gingiile sunt umflate, roşii şi sângerează uşor la atingere, aveţi gingivită, care este stadiul iniţial, din fericire reversibil, al parodontozei. Sângele conţine celulele de apărare împotriva bacteriilor, iar corpul îl trimite acolo unde acestea sunt prezente: spre zonele dentare cu placă bacteriană sau resturi alimentare care duc la înmulţirea bacteriilor, adică lângă gingie”, explică specialistul ortodont.

De asemenea, dacă periuţa dumneavoastră are perii tociţi şi decoloraţi înseamnă că este foarte veche şi nu îşi va mai îndeplini corect rolul. Aşa că, este nevoie de o nouă periuţă dentară, de preferat cu peri coloraţi, care să indice gradul de uzură. În general, periuţa dentară se schimbă o dată la două sau trei luni.


Chiar dacă vorbim despre o periuţă nou achiziţionată, dacă aceasta are perii aproape orizontali şi ciufuliţi înseamnă că periajul este prea agresiv, iar în timp, smalţul se va toci, iar gingia se va retrage. În acest caz, există două opţiuni: fie schimbarea tehnicii de periaj, fie folosirea unei periuţe electrice, cu senzor de presiune, care avertizează sonor sau luminos sau chiar se opreşte dacă presiunea este prea mare şi riscaţi să periaţi şi rădăcinile şi să vă alegeţi cu sensibilitate dentară, atenţionează specialistul.

Unul dintre semnele transmise de periuţa de dinţi, în sănătatea orală poate fi şi mirosul neplăcut al periuţei de dinţi. De precizat că periuţele de dinţi sunt surse ideale de reproducere a bacteriilor. În urma studiilor întreprinse de-a lungul timpului, s-a descoperit că perii lor pot conţine microorganisme dăunătoare precum Streptococcus mutans (care poate provoca carii dentare) şi Candida albicans (o ciupercă ce poate provoca infecţie fungică).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Probleme cu gingiile și la tinerețe?
Pagina a fost generata in 1.3469 secunde