Patru sfaturi pentru o dimineață perfectă

208
Patru sfaturi pentru o dimineață perfectă - 4sfaturi-1484584698.jpg

Articole de la același autor

Dimineața este cea mai importantă perioadă din zi deoarece, în funcție de starea psihică pe care ne-o putem induce încă de la primele ore, putem avea o zi perfectă.


Pe lângă muzica optimistă, energică și stretching-ul cu care ne putem începe ziua, profesorul internațional de yoga Dana Țupa ne recomandă să parcurgem și câțiva pași simpli recomandați de tradiția yoghină, pentru detoxifiere, care ne pot reda vigoarea, vitalitatea și energia de care avem nevoie pentru a începe ziua.


1. Curățarea toxinelor de la nivelul limbii
"Curățarea se face cu o linguriță, menținând curbura spre interior. Procedeul se realizează din spate către în față, de la dreapta la stânga și viceversa, până când nu mai există nicio impuritate care să se adune în linguriță. Nu se va înghiți nimic, ci se va scuipa orice reziduu. De ce facem acest lucru? Deoarece pe timpul nopții, sistemul limfatic scoate la suprafața limbii o cantitate de reziduuri", afirmă profesorul de yoga Dana Țupa.


2. Curătarea nasului cu ajutorul apei ușor saline (concentrație de jumătate de linguriță la 200 ml de apă călduță)
"Acest procedeu este menit să înlăture praful și impuritățile din nări, permițând astfel absorbția mai bună de oxigen din aer, eliminarea treptată a sinuzitei și a mucusului în exces cauzat de răceli. Tehnica presupune să umplem alternativ câte un căuș al palmei cu apă salină și să o aspirăm pe nas încet, astupând câte o nară, iar apoi să suflăm nasul cu putere pe aceeași nară pe care am absorbit, blocand-o cu un deget pe cea opusă", afirmă Dana Țupa.


3. Masarea gingiilor și interiorul obrajilor
"O mulțime de bacterii se află atât la nivelul gingiilor, cât și pe mucoasa obrajilor sau cerul gurii; acestea fiind înlăturate într-o mare masură cu ajutorul sării măcinate fin. Din antichitate se cunoșteau efectele terapeutice ale sării, privind eliminarea infecțiilor, a inflamațiilor. Pe vremuri, când pasta de dinți nu exista, oamenii obișnuiau să își frece gingiile cu sare, pentru a-și curata dantura. Pentru a începe procedeul de curățare, trebuie să punem sare nerafinată și neiodată, mărunțită fin pe degete și apoi să masăm zonele respective. Acest masaj va elimina toate reziduurile. În final, se clătește gura cu apă", continuă specialistul.


4. Curățarea globilor oculari cu apă rece. 
"Curățarea zilnică a ochilor, pe lângă energizarea specifică, poate duce și la imposibilitatea dezvoltării unui mediu bacterian, apariția conjunctivitei și o vedere mult mai clară. Putem lua în căușul palmei apă rece (dar nu foarte rece pe timpul iernii) și să clipim astfel încât apa respectivă să curațe ochiul. Imediat vom simți o stare de revigorare, imaginea va deveni mai clară, iar mintea se va limpezi instantaneu", conchide profesorul de yoga Dana Țupa.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.566 secunde