Pastila pentru avort, nerecomandată de medicii ginecologi

5485
Pastila pentru avort, nerecomandată de medicii ginecologi - 8fd7f8741825334334a31ad8eb493a9a.jpg
Pe Internet se vinde un medicament dubios pentru avort. Pastila abortivă, Mifepristone, a stârnit controverse în toată lumea, de aceea specialiștii atrag atenția că medicamentul trebuie luat numai la recomandarea doctorului și după un control ginecologic.

Medicamentul abortiv, Mifepris-tone, care se găsește ilegal la liber pe Internet, blochează acțiunea progesteronului, hormon necesar pentru păstrarea sarcinii. În lipsa progesteronului, embrionul se desprinde de peretele uterului, la fel ca și mucoasa uterină, iar colul se dilată și se în-moaie, ca și cum s-ar pregăti de naștere. Acestea sunt reacțiile care apar după ce o femeie își administrează controversata pastilă. Mai târziu se ia un al doilea medicament, Misoprostol, care declanșează contracții uterine menite să elimine embrionul deja mort.
După primele pastile, poate să apară o sângerare mai mică sau mai mare. La șase-opt ore după al doilea medicament, se declanșează contrac-țiile dureroase, sângerările abundente cu cheaguri și bucăți de țesut.
Medicamentul abortin se poate folosi numai în primele opt săptămâni și numai dacă sarcina este normală.
Pastila abortivă a apărut, pentru prima dată în anul 1988, în Franța, fiind acceptată la vânzare în SUA în 2000. De la apariție, mai multe organizații anti-avort au susținut că pastila este o nouă modalitate de a pune capăt unei vieți. Vânzarea și folosirea medicamentului este condamnată și de specialiști, dr. Viorel Cristurean, medic ginecolog, precizând că în cazul unor complicații, pacienta își pune viața în pericol. "În organism pot rămâne urme ale fătului, care nu sunt îndepărtate. Avortul poate fi incomplet și poate provoca infecții care duc la decesul mamei", a atras atenția specialistul.
După avortul cu Mifepristone, în SUA au decedat patru femei, deși făceau tratamentul sub supraveghere medicală și la indicația specialiștilor.

Controlul ginecologic, obligatoriu
Specialistul atrage atenția femeilor să nu recurgă la o astfel de metodă, întrucât avortul medicamentos necesită control prealabil pentru stabilirea exactă a vârstei gestaționale pentru analize. În țara noastră, medicamentul poate fi administrat de către medic la clinicile medicale de specialitate sau pe bază de rețetă. Foarte important este și controlul după tratament, pentru a vedea care a fost efectul.
La primul control se stabilește dacă există sau nu sarcina, care este vârsta și localizarea ei. În funcție de rezultat, ginecologul stabilește dacă poate fi folosită pastila sau nu. Tot la acest control se fac analize care să excludă anemia, problemele de coagulare a sângelui și alte afecțiuni care ar putea deveni fatale la administrarea tratamentului.
Avortul cu Mifepristone este la fel de dureros și traumatizant ca și cel chi-rurgical. În plus, pastila abortivă poate da reacții secundare care se adaugă crampelor puternice: greață, vărsături, diaree, dureri de cap. Sângerările vaginale pot fi atât de puternice încât să necesite transfuzie de sânge.
Indiferent de efectele tratamentului, la un număr de zile după el, se face neapărat încă un control pentru a verifica dacă fătul a fost sau nu eliminat complet. În unele cazuri, se ajunge la avortul chirurgical pentru a îndepărta resturile. Țesuturile care rămân în uter în caz de avort incomplet se pot infecta provocând septicemie și moarte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 21 August 2009
Stire din Sănătate : Cele mai puternice afrodiziace
Miercuri, 19 August 2009
Stire din Sănătate : Pofta de dulce ascunde diabetul
Pagina a fost generata in 1.7987 secunde