Părinții copiilor cu diabet din Constanța participă, astăzi, la mitingul bolnavilor cronici

394
Bolnavii cronici din întreaga țară se vor strânge, astăzi, în Parcul Izvor din București, în cadrul unui miting organizat de Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC). Prin această mișcare de protest, bolnavii cer Parlamentului și factorilor de decizie din sistemul public de sănătate alocarea a cel puțin 6% din PIB pentru sănătate, asigurarea medicamentelor, acces necondiționat la tratament pentru toți pacienții.
La miting vor participa și părinții copiilor cu diabet din județul nostru, membri ai Asociației copiilor și tinerilor cu diabet din Constanța (membră a COPAC), alături de reprezentanți ai asociațiilor pacienților cu HIV/SIDA, cancer, afecțiuni hepatice, scleroză multiplă etc.
"Situația dezastroasă din sistem și starea de sănătate a pacienților cu afecțiuni cronice stau la baza deciziei noastre. Nu vrem promisiuni de campanie, nu vrem milă! Vrem ca drepturile noastre să nu mai fie puncte pe hârtie. Bolnavii au ajuns să facă schimb de medicamente, îngheață în spitale și ajung să moară din cauza lipsei medicamentelor. Aproape fiecare familie din România are cel puțin o persoană bolnavă. De aceea, sperăm că veți fi solidari și alături de noi în lupta pentru sănătate și viață", a afirmat Cezar Irimia, președinte COPAC.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 07 Noiembrie 2009
Stire din Sănătate : Apa de ploaie, recomandată pentru consum
Pagina a fost generata in 1.8083 secunde