€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Părinți, feriți-vă copiii de rujeolă! Vaccinați-i!

Ştire online publicată Sâmbătă, 14 Aprilie 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Având în vedere decesele survenite în întreaga țară din cauza rujeolei, dintre care unul la Constanța, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Județeană Constanța trag un nou semnal de alarmă în privința riscului la care sunt expuși copiii nevaccinați ROR. 


Potrivit schemei de vaccinare, copiii cu vârsta cuprinsă între nouă și 11 luni vor primi o doză de vaccin ROR, urmând ca, la împlinirea vârstei de 12 luni, să mai fie vaccinați cu încă o doză. 


În ceea ce-i privește pe copiii restanțieri, cei din grupa de vârstă 1 - 4 ani cu nicio doză de vaccin ROR în antecedente, aceștia vor primi o doză de vaccin ROR. Apoi, copilașii restanțieri din grupa de vârstă 5 - 9 ani, tot așa nevaccinați, vor primi două doze de vaccin ROR, cu păstrarea unui interval minim de 28 de zile între acestea, iar cei cu o doză de vaccin în antecedente, vor primi cea de a doua doză. 


Potrivit purtătorului de cuvânt al DSPJ, dr. Loti Popescu, o situație de bilanț a rujeolei în județul nostru se va face abia săptămâna viitoare.


Rujeola se transmite în momentul în care o persoană infectată tușește sau strănută. Virusul se răspândește cel mai adesea în perioada de incubație a bolii, atunci când pacientul nu știe că este bolnav și nu prezintă niciun simptom. 


La început, simptomele sunt febră, rinoree (scurgerea de secreții de la nivelul nasului), strănut, senzația de gât uscat, tuse persistentă. De asemenea, creșterea în volum a ganglionilor latero-cervicali este un motiv de alarmare, dar și apariția diareei, a obosealii sau a pierderii poftei de mâncare. Totuși, erupția dispare în aproximativ 18 ore, dar în locul ei apare erupția tipică de rujeolă. Aceasta apare mai întâi la nivelul feței și în spatele urechilor, urmând să se răspândească apoi pe întreg corpul. După dispariția erupției, pe locul respectiv, pielea poate avea o tentă maronie, decolorată, care dispare treptat. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 5.0881 secunde