Părinți cu psoriazis. Ce șanse au copiii să moștenească boala?

5705
1
Părinți cu psoriazis. Ce șanse  au copiii să moștenească boala? - parinticupsoriazis2-1420817872.jpg

Articole de la același autor

Cunoscut drept o boală necruțătoare, psoriazisul este o boală de piele foarte frecventă, care se caracterizează printr-o înroșire exagerat de rapidă a pielii (3-4 zile în loc de 28 zile). Afectează circa 3% din populație, în egală măsură femeile și bărbații, și poate apărea la orice vârstă. Uneori, leziunile cutanate sunt urmate, precedate sau însoțite de afectare articulară.

Cel mai frecvent sunt implicate arti-culațiile mici, periferice, de la mâini și picioare, dar pot apărea dureri și la nivelul articulațiilor mari (umeri, coate, genunchi, șold) sau coloanei vertebrale.

"Leziunile de psoriazis apar doar în anumite zone de piele?" se pot întreba pacienții care nu cunosc îndeaproape manifestările și tipurile de psoriazis. Iată ce răspund medicii specialiști.

"Leziunile pot apărea oriunde pe corp, dar la adult mai puțin pe față.

Psoriazisul nu este o boală contagioasă. În cele mai multe dintre cazuri, având complicații severe, pacienții vin în cabinet și pun aceeași întrebare: «De ce eu?». Este o problemă ereditară. Se moștenește o genă care înseamnă predispoziția de a face boala. Pe fondul genetic (care nu poate fi schimbat), intervin factori externi comuni și apare boala (uneori nu se poate găsi un astfel de factor).

Cel mai frecvent, factorii care pot declanșa boala sunt: l infecțiile bacteriene (în special respiratorii) l medicamente (interferon, litiu, cloroquin, beta-blocante de tipul propranolol, atenolol, corticoizii sistemici, indometacin) l corticoizii puternici de tipul dermovate (clobetazol) sau Diprophos injectabil sunt «dușmanii» redutabili ai psoriazisului. Ei ascund boala pe o perioadă scurtă, după care psoriazisul reizbucnește într-o formă mai extinsă, mai gravă", a explicat dr. Irena Smadea, medic specialist dermatolog în cadrul Clinicii Psoremiss Constanța.

Boala se poate transmite și copiilor

Pe fondul modificărilor hormonale, precum sarcina, nașterea și, uneori, chiar prima menstruație, dar și din cauza traumatismelor fizice, adică loviri, zgârieri sau arsuri, boala se poate accentua.

Pe de altă parte, dacă vorbim despre posibilitatea ca un copil al unui bolnav de psoriazis să facă boala, aceasta este destul de redusă. În schimb, dacă ambii părinți suferă de psoriazis, copilul sau copiii au 50% șanse să moștenească boala, susține medicul.

Este psoriazisul vindecabil?

Psoriazisul este o boală cronică, ce evoluează în pusee (apare și dispare), dar un tratament incorect poate duce la prezența permanentă a leziunilor pe corp.

Care este strategia tratamentului Psoremiss

"Tratamentul oferit de Clinica Psoremiss ajută la o curățare rapidă, optimă sau reduce considerabil severitatea leziunilor, cu remisiune pe lungă durată. Nu există riscul dependenței, cremele neconținând cortizon. Cremele conțin o loțiune pe bază de Gilzonit de la Marea Moartă, la care s-au adăugat extracte naturale cu efecte antibacteriene, antifungice și antiinflamatorii", a completat medicul.

Pentru consultații și tratament de specialitate, adresați-vă clinicii Psoremiss, situată pe Bulevardul Tomis nr. 142 A,

et. 2 - Constanța și la numerele de telefon 0241.54.84.31 sau 0726.67.67.50. 

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Iulie 2014
Stire din Sănătate : Cât de periculoase sunt alunițele
Pagina a fost generata in 1.2328 secunde