Pacienții vor primi pe rețetă maximum șapte medicamente

185
1
Pacienții vor primi pe rețetă  maximum șapte medicamente - pacientiivorprimipereteta-1400252734.jpg

Articole de la același autor

Dacă până acum medicii de familie puteau prescrie câte o singură rețetă pe lună, dar cu o listă mai mare de medicamente, conform noului contract - cadru, aceștia vor putea primi fie una, fie mai multe rețete, dar care nu vor conține mai mult de șapte medicamente.

"Pentru bolile cronice, medicii pot prescrie unui asigurat medicamente cu și fără contribuție personală pentru sub-listele A și B - o prescripție sau mai multe prescripții lunar, cu maximum șapte medicamente. Pen-tru bolnavii cu boli cronice stabilizate și cu schemă terapeutică stabilă, medicii de specialitate din specialitățile clinice pot prescrie medicamente pentru o perioadă de până la 92 de zile, perioada fiind stabilită de comun acord de medicul prescriptor și asiguratul beneficiar al prescripției medicale. Totodată, a fost majorată de la 3-5 zile la 3-7 zile perioada pentru care pot fi prescrise medicamentele pentru afecțiunile acute", susține dr. Marius Filip, expert CNAS.

Contractul prevede și sancționarea producătorilor de medicamente care nu asigură prezența medicamentelor pe piață conform prevederilor legale.

Pentru asigurarea accesului asiguraților la medicamente, a fost introdusă prescripția fracționată atât pentru numărul de medicamente cât și pentru cantitățile din fiecare medicament. Concret, pacienții pot cumpăra, în baza unei singure rețete, medicamentele necesare chiar dacă este nevoie să le achiziționeze din mai multe farmacii, acest lucru fiind posibil deoarece rețetele sunt înscrise într-o bază de date online, care poate fi accesată de la orice farmacie.

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3779 secunde