Pacienții le cer medicilor să își justifice recomandările

103
Pacienții le cer medicilor să își justifice recomandările - control-1491132497.jpg

Articole de la același autor

Controlul îngrijirilor de sănătate este progresiv trecut din mâinile medicilor în cele ale birocraților și administratorilor, mulți dintre aceștia considerându-i pe medici mai degrabă niște obstacole decât niște parteneri în reforma serviciilor de sănătate, a declarat vineri dr. Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor din România (CMR) la Adunarea Generală a CMR, organizată cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la înființarea Colegiului.

El a subliniat că pacienții care altădată acceptau necondiționat ordinele paternaliste ale medicilor "le cer adesea astăzi să-și justifice recomandările sau își caută a doua opinie pe Internet".

"Pacientul de astăzi nu mai vine la medic cu încrederea și seninătatea de odinioară, nu mai crede fără să cerceteze că medicul îi vrea binele necondiționat și chiar atunci când crede acest lucru se întreabă: dar oare știe medicul care este binele meu? Cum de știe el care este binele meu? Lucrul acesta nu se întâmplă pentru că medicina s-a schimbat, ci pentru că, pe lângă valorile clasice care au guvernat buna practică a profesiei noastre, medicul trebuie să învețe să se plieze pe cerințele colective și individuale ale unei societăți și ale membrilor săi, ale căror valori s-au schimbat în spiritul filosofiei vremurilor moderne", a afirmat Borcean.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5164 secunde