Pacienții cu cancer mor pe capete, pentru că nu au acces la tratament

109
Pacienții cu cancer mor pe capete, pentru că nu au acces la tratament - campaniecancer-1479217918.jpg

Articole de la același autor

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), cu susținerea Centrului pentru Inovație în Medicină, a lansat astăzi campania "Împreună împotriva cancerului! - Cancerul nu are culoare politică!", prin care li se solicită factorilor de decizie - autorități, actuali și viitori parlamentari - să includă pe lista lor de priorități acțiuni concrete, dar și urgente în lupta împotriva cancerului.

Președintele FABC, Cezar Irimia, a declarat într-o conferință de presă că această campanie vine în contextul în care anual sunt diagnosticate în România aproximativ 78.000 de noi cazuri de cancer, din care 48.000 pierd lupta cu boala, notează agerpres.

Potrivit reprezentantului FABC, peste 130 de pacienți mor zilnic în România de cancer, o mare parte din aceștia pentru că "nu au acces la tratamente inovative" și la serviciile de radioterapie.

"Necesarul de radioterapie este satisfăcut în proporție de doar 22-24%. Am făcut un apel către actualii și viitorii decidenți să ne susțină în lupta împotriva cancerului și ne dorim adoptarea și implementarea Planului național multianual integrat de control al cancerului pentru perioada 2016-2020. Vă amintesc că atunci când a fost lansat de fostul ministru Patriciu Achimaș Cadariu, domnul premier Dacian Cioloș a spus că va fi implementat până la sfârșitul lui iulie, suntem la sfârșitul lui noiembrie, nu s-a întâmplat absolut nimic", a declarat președintele FABC.

El a afirmat că sunt necesare inițiative legislative care să faciliteze accesul pacienților bolnavi de cancer la tratament, dar și armonizarea legislației românești în domeniu cu cea europeană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3361 secunde