Pachet de analize gratuit pentru gravide, în Constanța

410
1
În primul trimestrul de sarcină, atât la recomandarea medicului de familie, cât și a obstetricianului, gravidele trebuie să realizeze numeroase analize, pentru a-i asigura bebelușului un mediu în care să se dezvolte sănătos. 

Analizele generale, numite de medici ca fiind uzuale, nu trebuie să lipsească din dosarul unei femei însărcinate, tocmai pentru că arată dacă organismul ei funcționează normal, iar dacă nu, ce anu-me trebuie tratat. Dintre aceste analize, menționăm: hemoleucogramă, grup sanguin, Rh, TGO, TGP, glicemie, calcemie, uree, creatinină, acid uric, VSH, fibrinogen, VDRL , Ag. HbS, Ac. HCV, sumar urină.

Toate aceste analize au fost incluse de reprezentanții Centrului multifuncțional Flora în pachetul "Gravida educată" și sunt oferite, gratuit, gravidelor, începând de luni, 25 martie, pentru o sarcină fără probleme.

De asemenea, în cadrul pachetului va fi efectuată și grupa sanguină și Rh-ul mamei. Dacă Rh-ul este negativ, va fi investigat și tatăl. "Dacă acesta are RH pozitiv, există șanse ca și bebelușul să fie tot cu Rh pozitiv, motiv pentru care mama trebuie să facă un anumit vaccin, pentru ca totul să decurgă normal. Dacă tatăl are Rh negativ, nu este nevoie de niciun tratament", au precizat reprezentanții centrului medical.

"Scopul tuturor acestor analize este de a evalua starea de sănătate, de a depista din timp anumite probleme și tratarea lor pe cât posibil", au adăugat cadrele medicale de la Centrul multifuncțional Flora.

Pentru programări și pentru informații cu privire la pachetul gratuit de analize, sunați la numerele de telefon: 0374.911.000, 0754.22.70.60, 0769.077.077.

Comentează știrea

Mirela
16 ianuarie 2014
Povesti de adormit copiii..

Analizele sunt gratuite doar pe hartie...O parte din ele..Sunt insarcinata in 6 luni si am incercat sa-mi fac o ecografie fetala cu trimitere in Spitalul Judetean Constanta.Surpriza...Am fost trimisa la privat..Daca in Spitalul Judetean Constanta o gravida nu poate sa faca o ecografie... Rusinica..

Articole pe aceeași temă

Vineri, 01 Martie 2013
Stire din Sănătate : Când se recomandă amniocenteza
Pagina a fost generata in 0.356 secunde